Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти скаржаться на службу підтримки ПриватБанку – в чому проблема

Зникли гроші з картки, проте встановити зв'язок з оператором для розв'язання проблеми не вдається

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка ПриватБанку не змогла дозвонитися до підтримки

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українка, яка наразі проживає в Ізраїлі, користується картою ПриватБанку. Одного дня з рахунку списали 7 доларів, але служба підтримки, яка повинна пояснити, куди зникли гроші, не виходить на контакт з клієнткою.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

За словами користувачки з ніком Panova0110, протягом чотирьох днів була відсутня можливість зв’язатися з оператором ПриватБанку. Після телефонного дзвінка на номер 3700 відповідав робот, який обіцяв, що згодом клієнтці перетелефонують. Але жодного контакту потім з реальними співробітниками не відбувається.

Жінка навіть писала у техпідтримку, щоб домовитися про розмову або отримати відповідь на питання по карті, але бот відповідав шаблонними фразами, які не мали відношення до запиту. Просто прийти у відділення українка не може, оскільки проживає поза межами України, залишається користуватися тільки можливостями онлайн-обслуговування.

Проблема, яка виникла, стосувалася списання коштів з рахунку. Як уточнила жінка, 6 січня з її пенсійної карти зникли 7 доларів 11 центів, після чого утворився мінусовий баланс у розмірі 209 грн. Ні в додаток Приват24, ні на фінансовий номер не надходило сповіщень, також не було запиту підтвердити чи скасувати транзакцію.

На додаток, в історії операцій не висвічується списання фінансів, тож неможливо розібратися, куди вони зникли. Єдиний шлях, який фінустанова використала, щоб повідомити клієнтку про списання, це SMS у месенджері Viber. Тож жінка витратила 4 дні, щоб зв’язатися з оператором банку та з’ясувати, яким чином кошти могли списатися без підтвердження та висвітлення в історії.

Що відповідають у ПриватБанку

Авторка відгуку додала, що ніколи не мала заборгованостей по карті, інколи користувалася кредитним лімітом, але завжди вчасно вносила обов’язкові платежі. "Скільки треба пройти кіл пекла, щоб отримати пояснення? Боргу немає, після погашення я закрила кредитку. Але навіть якщо раптом пропустила платіж, то маю право знати, що це за зняття грошей", – обурливо констатувала користувачка.

У відповідь на скаргу ПриватБанк зазначив, що на картці може утворитись мінусовий баланс, якщо раніше здійснювалась оплата на певному сайті (або у торговій точці) та на момент авторизації коштів було достатньо, але сайт відразу не підтвердив списання зарезервованої суми. Тож вона залишилася на балансі й могла бути використана повторно.

"В такій ситуації овердрафт є вимушеною мірою та необхідним механізмом, що дозволяє коректно працювати рахунку й обслуговувати його згідно з вимогами платіжної системи", – йдеться у повідомлення ПриватБанку. Також фінустанова зауважила, що у випадку відсутності відповіді від автоматичного бота потрібно натиснути на кнопку "Питання немає у списку", та описати його вручну.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк запустив нову програму кредитування. Також ми повідомляли, що деякі українці не можуть відкрити карту в ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.