Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У клієнтки ПриватБанку просили гроші за допомогу – що відбувається у відділеннях

Українці не просто втрачають особисті гроші через банкомати, але й змушені доплачувати за розв'язання проблеми

Фото: ФБ ПриватБанк, РБК-Україна. Колаж: Pro Гроші

Клієнтку ПриватБанку попросили заплатити за допомогу

Фото: ФБ ПриватБанк, РБК-Україна. Колаж: Pro Гроші

Відколи в Україні почалися постійні обмеження електроенергії, клієнти фінансових установ скаржаться на втрату коштів через вимкнення банкоматів і терміналів. Але ще жодного разу у відділенні не просили доплатити за допомогу.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка з Кременчука розповіла про ситуацію, яка сталася з її мамою. Жінка знімала кошти (1 200 грн) з банківської карти свого чоловіка. Операція пройшла успішно, банкомат видав гроші в повному обсязі. Але у додаток Приват24 надійшло сповіщення про зняття 2 000 грн, що українка помітила лише через три дні.

Вона звернулася до відділення фінустанови, пояснила проблему. Співробітник повідомив, що збій міг статися через нестабільне електропостачання, тож оформив заяву на повернення коштів. Минуло три дні, після чого у здійснені вимоги відмовили. А далі відбувся інцидент, який змусив клієнтку докорінно змінити думку про найбільший національний український банк.

"Мама знову пішла в ПриватБанк, їй сказали, що потрібно заплатити за те, щоб допомогли розібратися, як повернути гроші. Але ця допомога буде коштувати більш як 800 грн. Вона вийшла у сльозах, без грошей, без наданої допомоги. Чому ПриватБанк так ставиться до пенсіонерів та не повертає особисті фінанси?" – обурливо запитує українка на порталі.

У відповідь на відгук представники банку лише повідомили, що очікують на уточнення контактної інформації клієнтки, аби розібратися у ситуації.

Банк не поспішає повертати гроші клієнтам

На схожу проблему поскаржився Володимир Федоричак зі Львова. Він також втратив гроші через банкомат, який на етапі відрахування банкнот почав перезавантажуватися, після чого не видав ні грошей, ні картки. На питання до менеджера у відділенні, що сталося, отримав відповідь: "Ідіть пишіть заяву, ви у нас не один такий".

Через декілька годин клієнт подав заявку на повернення коштів, йому повідомили про період очікування – день. Але статус оброблення заявки відтоді кілька разів оновлювався, спочатку до трьох днів, а потім до 14 днів. Користувач зауважив, що йому доведеться перевипустити картку і, можливо, розв'язувати проблему через суд.

"Незрозуміло, чому у випадку, коли проблема неодноразово повторюється протягом дня, ніхто не здогадався хоча б наліпку повісити, що банкомат несправний і можливі проблеми. На зауваження стосовно цього працівникам банку отримав від них круглі очі й відсутній погляд", – пояснив свою позицію українець.

Представники ПриватБанку відповіли, що можуть надати інформацію щодо стану заявки на повернення коштів лише за зверненням власника картки. Тобто, іншими словами, нічим не здатні допомогти, оскільки рахунок відкрито на ім’я дружини.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти ПриватБанку можуть лишитися без популярної послуги. Також ми повідомляли, куди звертатися, якщо банкомат "з‘їв" гроші через раптове відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.