Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У клієнтів ПриватБанку буде на одну проблему менше – що відбувається

Розповідаємо, що зміниться для клієнтів державного банку наприкінці червня та до чого готуватися українцям

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У ПриватБанку розповіли про заплановані зміни з 22 червня

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнтам ПриватБанку незабаром знову дозволять обмінювати валюту чи поповнювати свої валютні картки у терміналах самообслуговування. Цю послугу скасували ще наприкінці травня.

Як повідомили у пресслужбі фінансової установи, послуга знову запрацює з 22 червня 2023 року.

"Банк поновлює послугу прийому готівкової іноземної валюти з її зарахуванням на картку через мережу терміналів самообслуговування з 22 червня та співпрацює з регулятором в рамках встановлених норм і правил", — йдеться у повідомленні.

Чому ПриватБанк взагалі запроваджував обмеження

Представники банку заборону пояснювали тим, що клієнти часто вносили у термінал старі купюри. Зважаючи на це, ПриватБанк заборонив клієнтам обмінювати валюту чи поповнювати валютні картки. Крім того, з'явилися обмеження на відкриття валютних депозитів, а ще клієнтам заблокували можливість виплачувати валютні кредити за допомогою терміналів банку.

Тобто людям доводилося фізично відвідувати відділення банку та отримувати необхідні послуги у касі самообслуговування.

Досі ПриватБанк був єдиним банком в Україні, у якому клієнти здійснювали валютні операції, користуючись терміналами самообслуговування.

Чому ПриватБанк блокує рахунки з державними коштами

Нещодавно у розділі відгуків на порталі Мінфін з'явилося повідомлення про те, що банк на вимогу виконавчої служби заблокував картку "єПідтримка" з соціальною допомогою.

Цим рахунком користувалася жінка зі статусом внутрішньо переміщеної особи, вона отримувала фінансову допомогу як ВПО. Цікаво, що представники виконавчої служби відреагували на скаргу, заявивши, що закон забороняє блокувати такі рахунки.

Швидкі перекази грошей з-за кордону

ПриватБанк спільно з фінтех-компанією ZEN.COM працюють над створенням безпечних можливостей для переказів грошей з-за кордону в Україну.

Планується, що у мобільному додатку ZEN.COM можна буде зробити відправлення, а надійде воно через систему PrivatMoney. Відповідно, забрати кошти можна різними способами, як от:

  • у застосунку Приват24;
  • через термінал самообслуговування;
  • у банкоматі ПриватБанку;
  • у відділенні фінустанови;
  • зателефонувавши на номер 3700.

Нацбанк пом'якшує валютні обмеження

Валютні обмеження пом'якшать, аби громадяни не порушували зобов’язання за кредитами й позиками, які:

  • забезпечені гарантією чи порукою міжнародної фінансової організації;
  • надані за участю іноземного експортно-кредитного агентства чи іноземної держави через уповноважену нею установу або через іноземну юридичну особу, серед акціонерів яких є іноземна держава чи іноземний державний банк.

Раніше ми писали, що в уряді вигадали, як змусити злісних боржників повернути кредити. Також нагадаємо, яка важлива функція запрацювала у Приват24.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.