Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Отримати гроші з-за кордону стане простіше: яка послуга буде в ПриватБанку

Система від фінустанови дозволяє переказувати кошти по всій території України та здійснювати транзакції за кордон

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці зможуть отримувати швидкі грошові перекази через сервіс ZEN.COM

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям ще більше хочуть спростити процедуру швидких грошових переказів за кордон і по Україні. Для цього ПриватБанк невдовзі запустить сервіс миттєвих фінансових операцій завдяки партнерству з фінтех-компанією ZEN.COM.

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку в Telegram.

Українцям за кордоном важливо мати різні безпечні способи взаємодії з фінансами, щоб відправляти їх родичам і друзям в Україну. Для реалізації цієї мети й забезпечення клієнтів доступними інноваційними продуктами європейський фінансовий сервіс ZEN.COM став партнером системи міжнародних грошових переказів PrivatMoney.

Кооперація дасть можливість отримувати кошти з-за кордону за доступними тарифами. Як уточнив член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко, з’явиться нова альтернатива неформальним каналам переказу грошей.

Безпосередньо в мобільному додатку ZEN.COM можна буде зробити відправлення, а надійде воно через систему PrivatMoney. Відповідно, забрати кошти можна різними способами, як от:

  • у застосунку Приват24;
  • через термінал самообслуговування;
  • у банкоматі ПриватБанку;
  • у відділенні фінустанови;
  • зателефонувавши на номер 3700.

"Ми прагнемо змінити спосіб, яким люди взаємодіють зі своїми фінансами, забезпечуючи швидкі та зручні рішення. Наша місія полягає в тому, щоб зробити фінансові послуги доступнішими та простішими для всіх, незалежно від місця проживання", – уточнив комерційний директор ZEN.COM Міхал Богуславський.

Новинки в додатку Приват24

Нещодавно змінилися деякі функціональні особливості в мобільному застосунку Приват24. Зокрема з’явилося єдине меню комунікацій у правому верхньому куті екрану. З його допомогою користувачі матимуть безпечний та надійний канал звʼязку з банком.

Послуга дозволяє контакт зі співробітниками через кнопку "Допомога онлайн", різноманітні месенджери та прямий дзвінок. В інтерфейс також додали інформацію про подані раніше заявки. Загалом у новому меню українці знайдуть посилання на офіційні сторінки ПриватБанку в соціальних мережах, актуальну мапу відділень, терміналів і банкоматів, номери телефонів і спеціальну кнопку, аби повідомити представників установи про потенційні шахрайські дії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям можуть помилково заблокувати рахунки в ПриватБанку. Також ми повідомляли, що міжнародні перекази стали доступнішими та розповідали, яку нову послугу запровадив ПриватБанк.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.