Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк може заблокувати рахунок з коштами від держави – що відбувається

Фінустанова наклала арешт на рахунок, який на законодавчому рівні заборонено блокувати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтці ПриватБанку заблокували картку "єПідтримка"

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка ПриватБанку користувалася карткою "єПідтримка" та отримувала на неї соціальну допомогу. Але Державна виконавча служба винесла постанову про арешт коштів боржника, а ПриватБанк виконав розпорядження і заблокував доступ до цього рахунку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Olunka19862402, розповіла про недотримання державним банком Закону України "Про виконавче провадження", де сказано, що не можна накладати арешт на грошові кошти, які містяться на рахунках зі спеціальним режимом використання. Мова, зокрема, про рахунок-картку "єПідтримка", куди зараховують виключно соціальну допомогу.

Жінка має статус внутрішньо переміщеної особи та отримувала фінансове забезпечення як ВПО. Але з’явилося виконавче провадження про санкції відносно відкритих рахунків, згідно з яким ПриватБанк цю карту заблокував. Тож тепер клієнтка не може користуватися допомогою від держави.

"Рахунок "єПідтримка", як і кошти, що надходять на нього за державною цільовою програмою виплат ВПО, не підлягають арешту. Таким чином, Приватбанк неправомірно наклав арешт на соціальну картку, всупереч ЗУ та ігноруючи формулювання п.1 Постанови ДВС щодо виключення рахунків, передбачених законодавством", – зауважила жінка.

Що цікаво, представники виконавчої служби відповіли на скаргу українки так: виявляється, саме фінустанова проігнорувала формулювання п.1 Постанови та неправомірно арештувала гроші. При цьому в ДВС зазначили, що постановою арешт такого рахунку не передбачений.

Важливі оновлення в мобільному додатку

ПриватБанк нещодавно оновив застосунок Приват24 і зробив його зручнішим для користувачів, додавши нові функції та послуги. Зокрема з’явилося єдине меню "Комунікації" для зв’язку з представниками фінустанови. Натиснувши на іконку в правому верхньому кутку, ви зможете комунікувати через:

  • чат "Допомога онлайн" – для оперативного вирішенні проблеми прямо в додатку;
  • месенджери – для розмови в Viber або Telegram;
  • телефонний дзвінок – зателефонувати можна через програму.

Також на сторінці опубліковані номери телефонів ПриватБанку, тож є змога переконатися, що вам телефонують дійсно звідти, а не шахраї, які представилися співробітниками. Якщо таке сталося, обов’язково повідомте про аферистів одразу через свій смартфон. Нарешті, в меню "Історія заявок" знаходиться вся інформація про заявки і звернення щодо проблем клієнтів, які вони залишали раніше.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк через прописку відмовив у кредиті за програмою "5-7-9%". Також ми повідомляли, що картки ПриватБанку мають ліміт на кількість переказів і розповідали, про що знають не всі клієнти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.