Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Спадки, які всіх шокували: кому люди віддавали все, що заробили за життя

Розповідаємо про деякі випадки, коли люди залишали мільйони доларів чотирилапим або навіть дияволу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди продовжують складати заповіт

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість людей складаючи заповіт ще за життя намагається передати все найкраще своїм близьким, аби ті мали потім про них щось на памʼять. Однак іноді навіть тут можна зустріти доволі дивні історії. Адже люди дають волю своїй фантазії та обирають доволі екстравагантних спадкоємців.

Про це пише loyer.

Подяка за службу

Звичайний 54-річний шофер Жан Лаборд в один день став мільйонером. Все через те, що в один день чоловік отримав один мільйон доларів від свого шефа, колишнього глави нью-йоркської компанії звукозапису Wind-Up Records Алана Мелтцера. Так він віддячив шоферу за службу.

А от колишній дружині Алана Мелтцера, з якою той прожив 13 років і розлучився за рік до своєї смерті, не залишив ні долара.

Собака мільйонер

Американець Роджера Доркаса передав всі свої гроші, а це 64 мільйони доларів, улюбленому чотирилапому другу. А от молодій дружині чоловік не залишив нічого.

Однак жінка не розгубилася. Спочатку вона через суд відвоювати всі гроші. Але після того, як в неї нічого не вийшло, то вона просто вийшла заміж за собаку.

У тварини був паспорт громадянина США, банківський рахунок, картка соціального страхування, тому її махінації спрацювали. Надалі вона оформила опікунство над псом.

Все для чотирилапих

Любов до собак проявила і внучка засновника компанії з переробки нафти Quaker Елеонора Річі. Жінка вирішила передати всі свої статки собакам, яких у неї було немало.

У дитинстві їй не дозволяли мати домашніх тварин, а коли вона виросла, то забирала собі всіх бездомних і хворих собак. На момент смерті у жінки було більше ніж 150 вихованців.

Саме тому вони успадкували нерухомість, акції Quaker, різні облігації. Загальна сума всього складала 4,3 млн доларів.

Спадщина для Бога і диявола

Один чоловік вирішив віддати всі свої гроші після смерті дияволу. Однак гроші собі відсудила держава.

Схожа ситуація сталася і в США, де жінка заповіла своє майно Богу. Однак врешті-решт воно теж дісталося владі.

Все тому, що шериф містечка написав доповідь, в якій повідомив, що на довіреній йому території Бог знайдений не був. Таким чином, всі гроші відійшли в місцеву казну.

Що буде, якщо не скласти заповіт

Раніше ми вже пояснювали, що якщо у вас немає заповіту, то спадщина буде ділитись за законом, згідно з чергою. Зверніть увагу, що спочатку ваше майно отримає прямий спадкоємець, а лише після нього вже всі інші.

Детальніше про тему заповіту та спадщини ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, чим може бути небезпечний фіктивний шлюб. Також ми розповідали, як можна оформити спадщину на квартиру в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.