Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скільки років українцям треба працювати, щоб заробити 1 млн доларів

Аналітики взяли дані про розмір середньої заробітної плати після вирахування податків і обов’язкових внесків

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям треба накопичувати свій мільйон роками

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Жителі країн світу мають різні доходи, а тому і назбирати свій мільйон доларів можуть за досить різний термін. Аналітики вирішили провести дослідження та порахувати, за скільки років люди накопичать цю суму, отримуючи середньомісячну заробітну плату.

Про це йдеться на сайті Picodi.com.

До рейтингу потрапили 102 країни. Якщо враховувати всі отримані гроші, швидше за всіх зароблять мільйон доларів жителі Швейцарії. На це вони витратять 14 років і 3 місяці. На другому місці Сінгапур із результатом 16 років і 11 місяців.

Трохи довше мають попрацювати жителі Люксембургу — 17 років і 4 місяці. Замикають п’ятірку лідерів США (19 років і 10 місяців) та Ісландія (20 років і 11 місяців).


Україна займає 86-у позицію рейтингу. Отримуючи середньостатистичну заробітну плату по країні, заробити мільйон доларів наші громадяни зможуть за 215 років і 10 місяців.

Наприклад, сусідня Польща займає 40-е місце (77 років і 9 місяців), Угорщина на 47-й позиції (94 роки й 4 місяці), а Румунія на 52-й (109 років і 7 місяців)

А от понад 500 років треба працювати жителям Нігерії (519 років і 1 місяців), Уганди (523 роки і 3 місяців), Єгипту (603 роки і 6 місяців) та Пакистану (621 рік та 3 місяці).

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Як аналітики вели розрахунки

Спеціалісти взяли дані про розмір середньої заробітної плати після вирахування податків і обов’язкових внесків з сайту numbeo.com. Там вони збираються тисячами користувачів з усього світу.

Для конвертації валют використовувався середній курс Google Finance за березень 2023 року.

5 секретних джерел доходу

Раніше ми вже писали про те, що в українців є досить багато варіантів різного виду заробітку. Однак вони ними не користуються. Наприклад, міжнародні гранти та стипендії. Зараз є досить багато різних програм для молоді та студентів, які навчаються чи працюють у науковій сфері й не тільки. Ви можете просто виграти ці гроші та витратити їх на свій розвиток.

Також не забувайте про держфінансування та програми для бізнесу. Таких програм немало й в Україні, однак вони працюють лише для бізнесу. Як отримати кошти, а також про інші джерела доходу читайте тут.

Як стати фінансово незалежним вже зараз

Також ми вже розповідали про три кроки, які вам допоможуть стати фінансово незалежними вже зараз. Більшість про них не знають, а дарма, адже ви можете змусити ваші заощадження працювати на вас, а також формуєте власну фінансову подушку безпеки.

Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав про топ-5 економічних трендів, які торкнуться кожного українця у 2023 році, й розповідав, як змінилася економіка нашої країни за сто років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.