Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Квартальні звіти про прибутки компаній – як навчитися заробляти на фондовому ринку

З'ясовували, чим важливі звіти про прибутки компаній та як стати успішним трейдером

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як заробляти на сезонних активностях ринку

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Оголошення квартальних прибутків для акцій, особливо для акцій з великою капіталізацією, які користуються широкою популярністю, може зрушити загальний ринок. Ціна окремої акції також може різко коливатися в ті дні, коли публікують квартальний звіт про прибутки компанії.

Аналітик та лектор "Біржового університету" Роберт Лі з'ясував, чим важливі звіти про прибутки компаній та як стати успішним трейдером.

"На ринках капіталу все залежить від ринкових очікувань, оскільки деякі інвестори вважають, що очікування вже відображені в цінах акцій відповідно до теорії ефективних ринків", – каже експерт.

Квартальні звіти про прибутки — це документи, які публічні компанії подають кожні три місяці, щоб надати дані про свою останню діяльність. Звіти про прибутки важливі для біржових аналітиків, інвесторів та інших осіб, які використовують їх для оцінки поточного фінансового стану компанії та її ефективності з часом. Невтішний звіт про прибутки може мати серйозні наслідки для ціни акцій компанії, а іноді й для всього ринку. Тому звіти про прибутки компаній є важливим елементом у процесі прийняття рішень щодо інвестування в акції компаній.

У цьому році перший звітний період почався з 14 квітня, та як правило, почався зі звітів фінансових компаній, банків, страхових та брокерів.

На ринку спостерігається позитивна реакція на квартальні звіти таких компаній, як JPMorgan, Citigroup та Wells Fargo. Однак, багато учасників ринку бачать, що посилення фінансових умов, таке як скорочення кредитування, може стати значною перешкодою для зростання економіки США, яка вже зазнала серйозної напруги через надзвичайне посилення монетарної політики Федеральної Резервної Системи.

Після періоду напруги в фінансовому секторі, увага ринку зосереджується на технологічному секторі, який займає значну частку ринку. Звіти технологічних компаній стартують з 25 квітня. У 2023 році технічний сектор почав чудово, зі значним перевищенням індексу S&P 500 від початку року. Це сталося після складного 2022 року для сектора, коли акції технічного сектору були дуже збитковими. У 2022 календарному році, сектор технологій зазнав збитків у понад 36,2% своєї вартості, що було помітно гірше, ніж індекс S&P 500, який знизився на 20,7%.

Якщо ви хочете заробляти на сезонних активностях ринку, вам необхідно володіти декількома стратегіями та аналізом, зокрема фундаментальним. Курс "Технічний та фундаментальний аналіз" допоможе вам розвинути ці навички та навчитися визначати внутрішню вартість, що є ключовим для заробітку на фондовому ринку.

Фундаментальний аналіз допоможе вам вивчати фінансові дані та тенденції у ширшій економіці, щоб ви могли знайти акції, які торгуються за заниженими або завищеними цінами. Тому зареєструйтеся на курси Біржового університету, щоб стати успішним трейдером та заробляти на фондовому ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.