Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Що буде з грошима людства через 50 років – прогноз від ChatGPT

Гроші матимуть важливу роль у світовій економіці, але їх форма та значення можуть змінитися

Фото: УНІАН, unsplash. Колаж: Pro Гроші

Світова економіка може зазнати змін

Фото: УНІАН, unsplash. Колаж: Pro Гроші

ChatGPT набрав неабияку популярність після того, як українці отримали до нього доступ. Це і не дивно, адже чат має відповідь на будь-яке питання. Навіть на те, що стосується грошей в майбутньому.

Редакція Pro Гроші запитала у GPT, що буде з грошима людства через 50 років.

Точної відповіді на це питання бот не має, адже багато факторів можуть вплинути на стан економіки та грошової системи протягом найближчих 50 років. Однак він запропонував розглянути деякі тенденції, які вплинуть на майбутнє грошей.

Зростання цифровізації. Ймовірно, в майбутньому гроші будуть все більш цифровими. Безготівкові платежі стануть більш поширеними, а криптовалюти, такі як біткоїн, можуть стати популярнішими.

Зміни у світовій економіці. Економічне зростання може продовжуватися, однак, воно може бути нерівномірним, і різні країни можуть бути в різних економічних станах.

Інфляція. Протягом найближчих 50 років може виникнути інфляційний тиск через збільшення грошової маси, що може призвести до зменшення вартості грошей.

Зміни у світовій політиці. Залежно від того, як розвиватимуться міжнародні відносини, може виникнути потреба у створенні нової валюти, яка стане альтернативою для долара та євро.

"Загалом, гроші продовжуватимуть відігравати важливу роль у світовій економіці, але їх форма та значення можуть змінитися залежно від низки факторів", – йдеться у повідомленні.

7 ідей, як ви можете використати ChatGPT

Раніше ми вже писали про те, що спираючись на вивчені алгоритми штучного інтелекту, бот може допомогти вам у розв'язанні кількох питань.

Наприклад, ви можете навчатися разом із чат-ботом. Якщо ви вчите нову мову або вдосконалюєте свої знання, то ChatGPT точно вам у цьому допоможе. Просто попросіть його поставити вам запитання на цю тему чи виправити вас, якщо ви помиляєтеся.

Також ви можете:

  • спілкуватися разом із розумним "співрозмовником" (просто задайте боту розлогі запитання та отримайте вичерпні відповіді);
  • ChatGPT допоможе з вечерею (напишіть боту перелік продуктів, які у вас є в холодильнику, а він допоможе вам зі стравами);
  • вибрати кіно на вечір (вкажіть в чаті ваші вподобання та отримайте одразу список кінострічок для перегляду).

Детальніше про можливості ChatGPT ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

ChatGPT назвав оптимальну площу квартири для купівлі в Україні

Також ми вже писали, що за інформацією бота, оптимальна площа квартири залежить від кількох факторів, а саме:

  • кількість членів сім'ї;
  • бажаний рівень комфорту;
  • розташування;
  • бюджет.

Для сім'ї із двох людей вистачить від 40 до 60 квадратних метрів. Якщо в сім'ї більше людей, то буде комфортно у квартирі площею від 70 до 90 квадратних метрів. Детальніше читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ChatGPT назвав професію, на яку буде шалений попит найближчим часом, а також про те, що відповів ШІ на питання про гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.