Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще все попереду? Експерт озвучив новий прогноз курсу долара на найближчий час

Варто памʼятати, що стабільність курсу долара ґрунтується на макрофінансовій допомозі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Долар оновлює свої показники

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Долар не перестає оновлювати свій курс. А тому українцям поки не варто очікувати стабільності. Ба більше, надалі він може лише зростати.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповів доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков.

За словами експерта, варто очікувати, що до кінця серпня курс перевалить позначку 38 гривень за долар. Таких показників він триматиметься і першу половину вересня. Однак зробити прогноз на цілу осінь поки неможливо.

Що буде прям протягом всієї осені — поки невідомо, адже треба дивитися, що буде з війною, які справи будуть на фронті. З точки зору західної допомоги, то поки проблем немає, і немає загроз, що вона припиниться, – говорить професор.

Однак ситуація може змінитися у будь-яку мить, адже ніхто не може надати певної гарантії. А від цього вже і залежатиме економіка країни.

До чого готуватись українцям далі

Як раніше розповів сайту Pro Гроші член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, стабільність курсу долара ґрунтується на макрофінансовій допомозі, яку наразі отримує Україна від західних партнерів.

Ймовірно, що коливання на ринку валют будуть до 1 жовтня 2023 року, однак далі поки спрогнозувати важко.

"Річ у тому, що до 15 вересня Кабмін має подати до Верховної Ради проєкт бюджету на 2024 рік, де мають бути чітко прописані перспективи отримання нами макрофінансової допомоги", – пояснює експерт та зазначає, що від цього і залежатимуть перспективи курсу, адже якщо не буде проблем з отриманням макрофінансової допомоги, то, швидше за все, курс не рухатиметься.

Де категорично не можна міняти долари українцям

Якщо ви побачите в Інтернеті оголошення, що десь встановили кіоск, де за вкрай вигідними цінами можна купити долари, але від кінцевої зупинки тролейбуса треба пройти ще 50 метрів у ліс, і незрозуміло, де він буде стояти, то логічно, що там купувати валюту не треба, – говорить Олексій Плотніков.

Здебільшого це вкрай сумнівні організації, які, скоріше за все, обмінюватимуть вам валюту, починаючи від 20 000 доларів.

Саме тому ні в якому разу не можна обмінювати долари, євро та інші види валют "на руках". Навіть якщо людина вас запевняє, що в неї вигідніший курс, ніж у перевірених установах.

Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, в які дні тижня вигідно купувати іноземну валюту. Також ми писали, що зараз відбувається з попитом на долар. Ще ми зазначали вам про те, до яких нових правил від НБУ варто готуватися вже у вересні.

Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.