Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шахраї вкрали з картки Ощадбанку все: яка схема коштувала військовому грошей

Чоловік отримав дзвінок нібито від співробітників фінансової установи та продиктував код доступу до платіжної картки

Фото: Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

У клієнта Ощадбанку зникли всі кошти з картки

Фото: Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Ощадбанку втратив усі кошти на картці через дії шахраїв. Зловмисники знали всі персональні дані чоловіка, навіть його актуальний стан рахунку. Тож він самостійно продиктував код доступу, не маючи сумнівів у правдивості їхніх слів.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком vasij, розповів про крадіжку коштів. Його звільнили зі служби у Збройних силах України через контузію та інші проблеми зі здоров’ям, зокрема зором. Одного дня на фінансовий номер телефону надійшов дзвінок нібито зі служби безпеки Ощадбанку.

Співрозмовник запевнив, що проводить планову процедуру ідентифікації карток і в якості підтвердження назвав чимало особистої інформації, зокрема повне ім’я клієнта, номер картки, точну суму на рахунку. Це змусило чоловіка повірити у правдивість слів, тож він без сумнівів зробив усе, що просили по телефону.

"Вони сказали назвати код з СМС, але я після контузії не читаю, бо погано бачу. Тоді мені запропонували подзвонити в Ощадбанк, нажати цифру 1, прослухати код і сказати його для підтвердження, що то моя карточка і я справжній власник. Як тільки я це зробив, з рахунку зняли всі кошти", – констатував постраждалий.

Він написав заяву в поліцію та звернення про повернення грошей в Ощадбанку. Але вже місяць після інциденту немає жодного результату. На думку клієнта, "інформацію злили саме співробітники", бо ніхто більше не міг знати точні дані по карті.

Що допоможе зберегти і примножити гроші

Одним з найбільш безпечних способів не тільки зберегти фінанси, але й примножити їх, є відкриття депозиту в банку. Під час війни держава гарантує повернення всіх вкладів фізичних осіб у повному обсязі навіть за умови ліквідації установи. Тож можна не хвилюватися про втрату коштів, якщо банк виведуть з ринку.

Звісно, потрібно завжди перевіряти актуальну інформацію щодо доступних програм та умови відкриття депозитного рахунку. Бажано заздалегідь порівняти правила, встановлені в різних фінансових установах, щоб обрати найбільш вигідний для себе варіант.

Зокрема в Ощадбанку доступно 5 різних програм: "Моя Перемога", "Мій захисник", "Мій валютний депозит", "Мій депозит" та "Мій пенсійний депозит". Максимальні суми вкладів, відсоткові ставки і строки відрізняють, так само присутні неоднакові умови щодо дострокового погашення і пролонгації. Детальніше про всі депозити можна почитати в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк бере гроші за SMS та розповідали, яка сума щомісяця зникатиме з рахунку. Також ми повідомляли, які програми та умови відкриття депозиту доступні клієнтам Ощадбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.