Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк бере гроші за SMS: яка сума щомісяця зникатиме з рахунку

За додаткову послугу доводиться платити згідно з умовами тарифу карткового рахунку, а відключити її може виявитися проблемно

Фото: УНІАН, Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Ощадбанку можуть отримувати платні повідомлення навіть у Viber

Фото: УНІАН, Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Ощадбанку поскаржився на черговий "сюрприз" від державного банку. Йому на мобільний телефон приходять повідомлення від фінустанови, за які доводиться платити. А відключити функцію не вийшло.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Українці часто висловлюють незадоволення нав’язливими послугами Ощадбанку, наприклад, щодо видачі карток чи необхідності оформлення страховки. Цього разу клієнт звернув увагу на відправлення повідомлень SMS чи сповіщень у месенджер про фінансові операції на власних рахунках.

Проблема в тому, що за послугу доводиться щомісяця платити згідно з умовами свого тарифу.

"Вкотре зіткнувся з неповагою Ощадбанку до своїх клієнтів. В час, коли мобільний зв’язок поширюється і стає доступним, банк грабує людей, впарюючи їм SMS по 10 гривень. І навіть через Вайбер стягують кошти", – зауважив чоловік.

У коментарях до скарги йому повідомили, що послугу під назвою "СМС-банкінг" можна вимкнути самостійно чи за допомогою оператора служби підтримки. Незадоволений клієнт вже пробував позбутися функції, але безрезультатно. У розмові зі співробітником дізнався, що можливості відключити "СМС-банкінг" у його тарифному плані немає.

Як працює SMS-інформування від Ощадбанку

Завдяки послузі клієнти можуть швидше дізнаватися про всі операції, що відбуваються на рахунках. І вчасно зреагувати, якщо транзакцію намагаються провести шахраї. Отримувати відповідні сповіщення можна на номер телефону чи в месенджері Viber. Але це платно, причому з 1 серпня 2023 року вартість зміниться:

  • через Viber – 10 грн на місяць;
  • через SMS – до 12 грн на місяць.

Щоб під'єднати "СМС-банкінг", треба скористатися одним з чотирьох способів:

  • за допомогою банкомата Ощадбанку (в розділі "Додатково" з уведенням номера мобільного);
  • у відділені фінустанови при отриманні картки чи безпосередньо звернувшись до працівника;
  • через контакт-центр Ощадбанку;
  • самостійно за допомогою Ощад 24/7 (в розділі "Картки й рахунки", підрозділі "Безпека").

Деактивація також доступна різними способами. Принаймні так обіцяють на офіційному сайті Ощадбанку. Варто лише звернутися в найближче відділення чи здійснити аналогічні кроки у мобільному додатку. Тільки замість кнопки активації обрати "Відключення".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у відділеннях Ощадбанку клієнтам можуть не видати картки. Також ми повідомляли, що треба слідкувати за сумою на карті та розповідали, про яку комісію в Ощадбанку знають не всі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.