Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Депозити в Ощадбанку – які програми та умови доступні клієнтам

В Ощадбанку можна оформити один з п’яти депозитів, які відрізняються умовами та обслуговуванням і призначені для різних категорій клієнтів

Фото: Pexels, Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк пропонує клієнтам різні варіанти відкриття депозитного рахунку

Фото: Pexels, Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Банківські депозити дозволяють зберегти гроші на певний термін, забезпечуючи фінансовою стабільністю та захистом від ризиків втрати капіталу. Умови в українських банках відрізняються, адже вони хочуть отримати якнайбільше зацікавлених клієнтів, тож пропонують вигідні відсоткові ставки і терміни. Перед вибором депозиту важливо порівняти параметри, встановлені фінустановами, щоб заробити якнайбільше.

Сайт Pro Гроші розповідає, які депозитні умови є в державному Ощадбанку.

Депозитні програми в Ощадбанку

  • Моя Перемога

Можна покласти на депозит гривню в сумі до 10 000 грн строком на 6 місяців. В рамках договору поповнення не передбачене, як і автопрологнації. Достроково розірвати депозит і повернути гроші також заборонено. Відсоткова ставка на 6 місяців – 15%.

  • Мій захисник

Програма діє для військовослужбовців і членів їх сімей першого ступеня споріднення (батьків, чоловіка/дружини, дітей). Виплата коштів здійснюється кожного місяця у гривні. Мінімальна сума депозиту – 5 000 грн, максимальна не обмежена. Також доступне поповнення щонайменше на 1 000 грн та автоматичне продовження договору. Строк – 3 місяці + 5 днів зі ставкою 13% або 6 місяців зі ставкою 14%.

  • Мій валютний депозит

Діє на вкладення у доларах зі щомісячною капіталізацією процентів. Мінімальна сума – 1 000 доларів, максимальна обмежень не має. Але поповнити рахунок повторно не можна. Зате є функція автопролонгації. Строк розміщення – 6 місяців з відсотковою ставкою 0,01%.

  • Мій депозит

Доступний для різної валюти – гривні, доларів та євро. Початкова ставка – 1 000 гривень, 100 доларів, 100 євро. Виплата відсотків здійснюється кожного місяця. Поповнення не заборонене, але не може бути меншим ніж 200 гривень, 10 доларів і 10 євро. Відсоткова ставка залежить від строків договору.

Ставки за програмою "Мій депозит"
Ставки за програмою "Мій депозит"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

  • Мій пенсійний депозит

Доступний клієнтам Ощадбанку, які мають пенсійне посвідчення та картковий рахунок для отримання пенсійних виплат. Можлива валюта для вкладення – гривня, долар та євро. Умови поповнення, мінімальні суми депозиту та розмір додаткового вкладення тотожний з програмою "Мій депозит". Відкрити можна онлайн через мобільний додаток Ощад24/7 та особисто у відділенні.

Ставки за програмою "Мій пенсійний депозит"
Ставки за програмою "Мій пенсійний депозит"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Умови в Ощадбанку для пенсіонерів

Українці можуть отримувати пенсійні нарахування на картку для виплат від Ощадбанку. Випуск та перевипуск безплатний, термін дії – до 5 років. Умови користування рахунком досить лояльні: за зняття готівки в банкоматах фінустанови комісії немає, в установках інших банків вона дорівнює 1% від суми + 5 грн. Але якщо сума менше 10 000 грн, то зняття також безплатне. За кордоном користування банкоматом обійдеться в 1,5% від суми + 35 грн.

Щоб перевести кошти безготівковим способом, треба заплатити 1% + 5 грн, через термінал або банкомат на рахунок в Ощадбанку – 0,20% + 2 грн. В мобільному додатку плата становить 3 грн, якщо картка отримувача від Ощадбанку. Переказ на картки інших банків коштує 1% + 5 грн.

Також клієнти можуть підключити послугу інформування через SMS. За це потрібно щомісяця платити 10 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що банки збільшують ставки за певними гривневими депозитами. Також ми повідомляли, що в відділеннях Ощадбанку клієнтам можуть не видати картки і розповідали, що там вимагають.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.