Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шахраї "полюють" за клієнтами Ощадбанку: як українці можуть втратити свої гроші

Фінансову установу закликають посилити засоби безпеки, щоб їхні клієнти не ставали жертвами шахраїв

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Ощадбанку масово стають жертвами шахраїв

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Все частіше клієнти Ощадбанку стають жертвами шахраїв. Свої кошти вони втрачають через несанкціоновані транзакції з їхніх рахунків. Це не перший випадок такої прикрої ситуації, і клієнти вимагають, аби банк негайно вжив заходів для захисту їхніх персональних даних та грошей.

Одна з жертв поділилася своєю історією на сайті Мінфіну у розділі "Відгуки".

За словами клієнта, 4 серпня 2023 року о 15:15 з його виплатної картки була списана пенсія, яка надійшла на рахунок о 13:40 цього ж дня. Через день, коли жертва намагалася зняти кошти у банкоматі, виявилося, що усі гроші зникли.

Чоловік відразу звернувся до представників банку, де йому повідомили, що було здійснено несанкціонований переказ коштів на картку іншого банку через витік персональних даних. Банк негайно заблокував його картку, але сума, яку він втратив, була великою.

Клієнт Ощадбанку акцентував, що нікому не повідомляв свої персональні дані, зокрема логін та пароль свого особистого кабінету онлайн-банкінгу.

Клієнт наступного дня звернувся до відділення банку, щоб отримати виписку з рухом коштів. Але у довідці банку не було надано жодної інформації про отримувача та призначення платежу. Чоловік вимагав, щоб банк забезпечив чітку та доступну інформацію про кожну транзакцію, щоб він мав можливість слідкувати за своїми коштами та швидко реагувати у разі будь-яких підозрілих дій.

Як не стати жертвою шахраїв та зберегти свої гроші

Щоб уникнути потенційних шахрайських атак на ваші банківські картки варто дотримуватися таких порад:

  • ніколи не передавайте дані вашої банківської картки, зокрема ПІН-код і CVV-код, навіть тим, хто видає себе за співробітників банку;
  • запишіть номер гарячої лінії вашого банку та у разі підозрілих дій негайно заблокуйте картку;
  • не розголошуйте отримані під час банківських операцій коди;
  • рекомендуємо замовити послугу SMS-повідомлень від банку щодо всіх транзакцій на вашому рахунку.

Важливо пам'ятати, що співробітники банку ніколи не звертаються до клієнтів по телефону з проханням надати паролі, коди або іншу особисту інформацію.

Раніше ми повідомляли, як шахраї вкрали у військового усі гроші з картки. Також ми писали, що шахраї масово беруть кредити на українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.