Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рух долара вже не зупинити? Скільки коштує валюта в обмінниках та банках 29 серпня

Іноземна валюта продовжує змінювати свої показники у бік зниження в обмінних пунктах, банках та на чорному ринку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курсові показники долара продовжують рухатися донизу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на валютному ринку продовжує демонструвати спад. За добу курсові показники іноземної валюти в обмінниках зазнали значних змін. Середній курс купівлі долара опустився нижче 38 гривень. Він впав на 41 копійку та наразі становить 37,76 грн, а курс продажу впав на 31 копійку до 38,09 грн.

Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Який курс долара встановили банки 29 серпня

В касах українських банків курсові показники долара також продовжують свій рух у бік зниження. Наразі середній курс купівлі іноземної валюти складає 37,65 грн (-22 коп.), а курс продажу – 38,40 грн (-17 коп.).

В окремих банківських установах ситуація виглядає таким чином:

  • Ощадбанк: купівля – 37,75, продаж – 38,60 грн;
  • ПУМБ: 37,75/38,50 грн;
  • Укрсиббанк: 37,65/38,55 грн;
  • ПриватБанк: 37,55/38,15 грн.

Курс долара на чорному ринку

Здешевлення іноземної валюти спостерігається й на чорному ринку. Там показники долара 29 серпня зафіксувалися на такому рівні:

  • купівля – 37,96 грн/долар (-0,37 грн);
  • продаж – 38,15 грн/долар (-0,28 грн).

Де українцям категорично не можна міняти долари

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що часто в Інтернеті можна побачити оголошення про встановлення нового обмінного пункту з вигідним курсом, але при цьому він знаходиться десь на краю міста і добиратися до нього вкрай складно.

За словами експерта, це сумнівна організація, яка, скоріше за все, обмінюватиме валюту, починаючи від кількох тисяч доларів. Також економіст не радить обмінювати валюту "на руках", адже так дуже легко можна обманути людину.

Що буде з курсом долара до кінця тижня

Як пояснив Олексій Плотніков, валютний ринок зараз перебуває в очікуванні скасування фіксованого курсу долара, тому й демонструє такі карколомні коливання. На думку експерта, НБУ може вдатися до запровадження курсового коридора вже на початку вересня.

Однак, попри такі "стрибки", показники долара залишатимуться на рівні 38,50 гривень та точно не перетнуть позначку у 39 гривень.

Раніше ми розповідали, що буде з курсом долара на початку осені. Також ми писали, в які дні тижня вигідно купувати іноземну валюту. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.