Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Коли найвигідніше купувати долар? Експерт пояснив, чи є найкращий місяць для цього

Варто памʼятати, що ні в якому разу не можна обмінювати долари, євро та інші види валют "на руках"

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара залежить від багатьох факторів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Долар є однією з досить популярних іноземних валют, адже саме в ній українці зберігають свої заощадження у такі нелегкі для країни часи, аби гроші не знецінились. Тому люди цікавляться питанням, коли можна купити валюту найвигідніше та чи є певні місяці, коли долар коштує досить дешево.

На це питання сайту Pro Гроші відповів доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков.

За його словами, насправді немає якихось загальних традицій на ринку валют чи певного календаря, який показує найвигідніший місяць для покупки. Адже все залежить від чинників попиту та пропозиції. А на сьогодні також важливо враховувати те, як розгортаються події на фронті.

Однак навіть в наші дні можна вирахувати певні цикли, аби зрозуміти, коли можна вигідно придбати іноземну валюту.

Звичайно, що після періоду відпустки, коли всі здавали долари, наприклад, то долар дещо дешевший. Адже його стає більше у банках чи обмінниках. Теж саме відбувається, коли люди купують подарунки перед Новим Роком. Всі витрачають гроші, аби купити все необхідне. Тобто, такі цикли можна вирахувати. Наприклад, коли Нафтогаз закуповував багато газу для закачки сховища, то він сплачував велику суму у доларах і він купував валюту. Був великий попит, який потім спав і курс нормалізувався.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Виходить, що аби купити долар по вигідному курсу варто лише постійно слідкувати за поведінкою ринку та бути в курсі усіх подій.

Що буде з курсом долара восени

Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що наприкінці серпня та на початку вересня курс долара на валютному ринку триматиметься за межами 38 гривень. Проте, поки що важко спрогнозувати стан курсових показників впродовж осені.

Насамперед потрібно розуміти, як розвиватимуться події на фронті. Що стосується західної допомоги, то наразі немає проблем та загроз, що вона припиниться. Однак, якщо ситуація зміниться, то зміни варто чекати й в економіці країни.

Де категорично не можна міняти долари українцям

Ні в якому разу не можна обмінювати долари, євро та інші види валют "на руках". Навіть якщо людина вас запевняє, що в неї вигідніший курс, ніж у перевірених установах. Здебільшого так роблять вкрай сумнівні організації, які, скоріше за все, обмінюватимуть вам валюту, починаючи від 20 000 доларів.

Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, в які дні тижня вигідно купувати іноземну валюту. Також ми писали, що зараз відбувається з попитом на долар.

Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.