Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Блокування карти ПриватБанку може залишити без кредитних грошей – що варто знати

Після заблокування карти не вдалося повернути кошти, які клієнт мав на рахунку

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кредит клієнта втрачено через блокування карти

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На адресу ПриватБанку надійшла скарга, пов’язана з розірванням відносин між клієнтом і фінансовою установою. Особисті кошти на рахунку не повернулися власнику після заблокування карти.

Про ситуацію повідомили на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Відгук написав користувач Євген Кот. Він уточнив, що життєві обставини змусили звернутися за грошовою допомогою до мікрофінансової організації. Кредит, оформлений у компанії, зарахували на карту ПриватБанку. Але після транзакції рахунок заблокували за ініціативою банку. Кредитні кошти, необхідні українцю, залишилися поза доступом, їх фінустанова не повернула.

"Гроші, які брав, вийшло, що подарував банку", – обурливо зазначив клієнт. Інформації, чи звертався чоловік по допомогу до співробітників, немає. Проте на скаргу відреагували представники ПриватБанку та на порталі Мінфін опублікували відповідь, в якій пояснили, чим керується компанія при здійсненні подібних рішень.

Зокрема вказано, що діяльність банку підпорядкована виключно вимогам чинного законодавства України та нормативно-правовим актам Національного банку. Саме там регулюються відносини у сфері банківської справи. Отже, бувши суб’єктом первинного фінансового моніторингу, ПриватБанк має зобов’язання виявляти операції, що підлягають фінансовому моніторингу, і реагувати відповідно до індивідуальних обставин.

"При розірванні ділових відношень клієнту надається можливість отримання власних коштів", – уточнили представники фінустанови. Автору скарги не зрозуміло, чому відповідь та регламент банку відрізняються від фактичної ситуації. Бо, попри запевнення, кошти власнику так і не повернули.

Клієнти масово скаржаться на втрату коштів

Час від часу з’являються повідомлення від розчарованих клієнтів, які за різних обставин втратили власні гроші. Наприклад, про проблему з терміналом ПриватБанку розповіла одеситка Оксана Шелест. Вона вносила кошти на карту іншої фінустанови у розмірі 4 500 грн, але 400 грн хотіла переслати на мобільний телефон. Обравши функцію повернення решти, вона здійснила транзакцію, проте на смартфон гроші не нарахували.

Співробітники банку не змогли нічим допомогти українці, запевняючи жінку, що вся внесена сума опинилася на карті. Оскільки квитанції про користування терміналом не залишилося, то довести втрату 400 грн неможливо. У відповідь на відгук ПриватБанк лише перепросив за незручності та обіцяв розібратися у ситуації згодом.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі українці не можуть відкрити карту в ПриватБанку. Також ми повідомляли, що клієнти скаржаться на службу підтримки ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.