Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Monobank скаржаться на блокування карток – що відбувається

Клієнтам незрозуміла політика Monobank щодо блокування карток без пояснення причини

Фото: Pexels, oleg.gorohovsky. Колаж: Pro Гроші

Monobank блокує картки клієнтів

Фото: Pexels, oleg.gorohovsky. Колаж: Pro Гроші

Українці стикаються з примусовим блокуванням банківських карток Monobank. Клієнтів не попереджають про загрозу закриття рахунку та не повідомляють про причину розірвання взаємовідносин.

Кілька схожих історій опублікували користувачі на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Про незрозумілі дії з боку фінансової установи повідомила Олена Лукіна. Вона довгий час безперешкодно обслуговувалася в банку, вчасно погашала кредитні заборгованості, активно використовувала білу та чорну карти, донатила ЗСУ, виплачувала вчасно розстрочки тощо. Тобто претензій з боку Monobank не було, як запевняє жінка.

"Все було добре, поки одного разу не отримала повідомлення: "Ваш кредитний ліміт завтра буде знижений до 0", а на наступний день прийшло сповіщення про повне припинення співпраці. В результаті – блокують всі карти, на гарячій лінії не можуть пояснити, в чому причина", – обурливо зазначила пані Олена.

Також додала, що протягом кількох днів не могла забрати особисті кошти, оскільки інформація про блокування надійшла у п’ятницю. Тож вивести на інший рахунок не встигла через вихідні. "Ось так без попереджень я на декілька днів залишилась без своїх грошей, по невідомий причині. Скрізь шаблонні фрази – "на жаль, користування нашим банком неможливо", – констатувала клієнтка.

У відповідь на скаргу представники Monobank змогли лише підтвердити, що банк не може розголошувати причину блокування через власну політику, а рішення щодо можливості обслуговування приймається на основі аналізу інформації з різних перевірених джерел.

Втратив рахунок після благодійного внеску

Користувач з ніком Fox0709 розповів, що отримав у додатку повідомлення про збір коштів для допомоги постраждалим у Дніпрі після масованого ракетного обстрілу окупантами. Як тільки кошти були відправлені, українця сповістили про розірвання взаємин. Хоча 3 роки до цього Monobank не виявляв жодної претензії до рахунку чи джерел надходження фінансів.

"По карті на місяць проходило від 10 до 20 тисяч грн, причому дрібними платежами, оскільки працюю в таксі. Надходження по 200-500 грн на день є нормою. Плюс постійно проводжу оплати і перекази", завершив свою історію чоловік.

В коментарях до скарги автору повідомили, що причини відмови в обслуговуванні можуть бути наступним: співпраця з підприємствами з "чорного списку", ставки на спорт і казино, операції з криптовалютою, використання картки для ведення бізнесу як юридична особа, вхід до одного облікового запису з різних пристроїв, авторизація в різні акаунти з одного пристрою, модифікація додатка з метою входу в кілька облікових записів тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнту Monobank відмовили в обслуговуванні через паспорт. Також ми повідомляли, що клієнти Monobank тижнями не можуть отримати готівкову валюту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.