Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнт Ощадбанку не може потрапити до відділення і повернути гроші – що сталося

Повернути втрачені кошти клієнт не зміг через відсутність комунікації між відділеннями Ощадбанку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт не може повернути гроші на карту Ощадбанку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українець, який мешкає у Херсоні, довгий час не може розібратися з поверненням коштів на карту Ощадбанку. Щоб написати заяву на зарахування суми, потрібно відвідати відділення. А з’ясувати, чи вони працюють, телефоном неможливо.

Свою історію розповів клієнт на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач з ніком Romario2 уточнив, що в магазині АТБ здійснював покупку, вирішивши одночасно з оплатою перевести в готівку 1 000 грн. Але під час проведення транзакції стався збій у системі, через що каса зависла. Згодом проблему вдалося вирішити, але херсонець, знаючи про періодичні вимкнення світла та перебої з інтернетом, вирішив знову не ризикувати, тож відмовився від готівки.

Але того ж дня помітив, що з карти фінанси списалися якраз в момент зависання касового апарату. А далі почалося з’ясування винних і способів повернення коштів. Чоловік дізнався, що алгоритм наступний: до АТБ надійде запит від банку на підтвердження операції, магазин її скасує, тож протягом 10 робочих днів 1 000 грн повернуться на рахунок.

Але минув майже місяць очікування, що не принесло жодного результату. Клієнт зателефонував у відділення Ощадбанку та розповів оператору ситуацію, на що отримав відповідь: в банку операція пройшла успішно, сума перерахована магазину, тому потрібно вимагати повернення від АТБ. Представник мережі уточнив, що "слабка ланка" – саме фінустанова.

"Знову телефоную до Ощадбанку, і оператор служби підтримки, вислухавши представника АТБ, сказав, що мені необхідно відвідати відділення та написати заяву-претензію на повернення коштів. Продиктував адреси двох працюючих у Херсоні відділень та їхні телефони. Але виявилося, що контакти недійсні, бо в слухавці почув лише "Набраний вами номер не обслуговується", – бідкається українець.

Чи вдалося розв'язати проблему

Чоловік не розуміє, як у місті, яке постійно тремтить від снарядів, мін і "градів", можливо настільки неефективно здійснювати комунікацію між банківськими відділеннями. Щоб дістатися хоча б в одне, потрібно перетнути пів Херсону, а це супроводжується значним ризиком для життя. Вкотре працівники Ощадбанку запевняють, що всі відділення працюють, але перевірити немає змоги, бо номери телефонів недійсні.

"21 століття, у кожного в кишені по смартфону. Зв'язок та Інтернет – працюють. Невже в Ощадбанку немає способу зв'язатися зі своїми відділеннями не на Марсі, а в Херсоні, і просто з'ясувати – чи працюють вони?" – завершив свою історію клієнт.

Загалом він вирішив не ризикувати, хоча сума в 1 000 грн досить значна. Тож запитує у представників банку на порталі, чи є змога розв'язати питання дистанційно. На жаль, зазначає українець, оператори не здатні допомогти або через брак досвіду, або через низький рівень доступу до необхідної інформації.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтка Ощадбанку зіткнулася з агресією у відділенні. Також ми повідомляли, чому варто не забувати користуватися карткою Ощадбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.