Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Проблеми при оформленні пенсійної картки ПриватБанку: що треба знати клієнтам

Стати власником пенсійної картки для виплат у ПриватБанку може бути непросто, якщо ви одночасно не відкриваєте ще одну картку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонерка зіткнулася з проблемами в ПриватБанку, оформляючи картку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонерка зіткнулася з проблемами під час оформлення пенсійної картки у ПриватБанку. Менеджер відділення допоміг в телефоні здійснити процедуру, запевняючи, що додаткових підтверджень не потрібно. Але виявилося, що пройти активацію не так просто.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком olehvs, розповіла, що її мама звернулась у відділення банку для заміни своєї пенсійної картки. Вона заздалегідь повідомила працівнику, що відмовляється від кредитних, "Універсальної" та інших карток. На це отримала відповідь, що замовлення однієї лише пенсійної пластикової картки відбувається самостійно клієнтом у відділенні.

Тобто людина власноруч може обрати послугу видачі в додатку Приват24. Для цього не потрібен паспорт громадянина, ідентифікаційний код тощо. Тож пенсіонерка послухала співробітника, оформила замовлення в телефоні та отримала з рук менеджера нову картку. Він зауважив, що активація здійсниться автоматично протягом двох годин і користування стане можливим одразу.

"Тоді ж на Viber прийшло повідомлення: "Ви здійснюєте операцію, яка вимагає додаткового підтвердження. Для завершення операції зверніться в будь-яке відділення або чат онлайн". Мама не звернула особливої уваги, оскільки знаходилась у відділенні банку та спілкувалась з працівником", – розповіла авторка відгуку.

Картка виявилася заблокованою

Клієнтка вважала, що процедура виконана успішно, але наступного дня під час спроби зайти в додаток побачила сповіщення: "З метою безпеки послуга недоступна. Зверніться до чату онлайн". Виявляється, замовлена картка не була активована, тому доступ до Приват24 заблокували.

Оператори не мають можливості її увімкнути, тому залишалося небагато варіантів, зокрема:

  • знову відвідати найближче відділення банку;
  • використати чат онлайн;
  • відправити скрін "помилки";
  • відповісти на питання для ідентифікації особи;
  • вийти на відеозв’язок з оператором та чекати результату виправлення.

Як уточнила клієнтка, спілкування в чаті тривало більш як півтори години. А причина – видача картки без попереднього замовлення через Приват24, якщо немає бажання отримати якісь додаткові послуги від ПриватБанку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що за депозитами у ПриватБанку треба уважно слідкувати й розповідав, про що знають не всі клієнти. Також ми повідомляли, що клієнти ПриватБанку постраждали від збою в системі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.