Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку постраждали від збою в системі: що у них сталося

Після проблеми з оплатою банківськими картками клієнти дізналися про повторні списання та кредитні борги

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Збій у системі ПриватБанку 29 квітня призвів до втрат клієнтів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

29 квітня по всій Україні спостерігався збій у роботі банкоматів і терміналів ПриватБанку, щось оплатити карткою чи здійснити переказ було неможливо. Через кілька годин проблему виправили, але вона негативно відобразилася на деяких клієнтах.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Троє користувачів порталу розповіли, як втратили кошти через збій чи залізли в борги. Наприклад, українець, зареєстрований під ніком Parti, поскаржився на два списання однієї оплати продуктів харчування. Оператор служби підтримки відповів, що кошти автоматично повернуться на рахунок протягом 48 годин, але цього не сталося. Пізніше чоловік отримав таке повідомлення:

"Кошти знаходяться в резерві, тому на 11-й день після оплати, відповідно до умов та правил надання банківських послуг, вони вам автоматично повернуться на картку".

На виникнення мінусового балансу на картці поскаржилися користувачі з ніками Roksa та ankigor. Виявляється, у них продублювалися деякі транзакції за 29 квітня, що призвело до витрати кредитних коштів і заборгованості ПриватБанку.

"Ніколи в кредитний ліміт не влазив, а тут після 29 квітня дива якісь відбуваються. 1 травня мінус був невеликий, але наступного дня банк заднім числом (за 29 квітня), списав з моєї картки ще більше грошей. І тепер я винен вдвічі більше", – констатував клієнт.

Всім незадоволеним українцям представники фінустанови обіцяли повернення та списання боргів впродовж кількох днів. Тепер же просять чекати 11, оскільки це регламентовано правилами міжнародної платіжної системи. Як зазначили в ПриватБанку, в день виникнення труднощів з оплатою клієнтів про це повідомили в офіційних соціальних мережах.

Важливі оновлення в додатку Приват24

Користувачі мобільного застосунку вже випробовують кілька важливих оновлень. Клієнтам надали деякі нові послуги, покращили старі функції, щоб доступ до потрібних опцій став зручнішим та інтуїтивно зрозумілішим. Українці в оновленій версії Приват24 отримали:

  • єдине меню "Комунікації", щоб просто і швидко зв'язуватися із представниками банку за допомогою месенджерів Telegram і Viber чи напряму через додаток;
  • перегляд історії поданих заяв;
  • можливість повідомити про підозру вчинення шахрайських дій;
  • зручне меню купівлі квитків на автобуси;
  • послугу регулярного поповнення депозитів;
  • послугу оформлення іпотеки під 3% річних за програмою державного кредитування "єОселя".

У ПриватБанку запевняють, що будуть надалі оновлювати додаток, аби забезпечувати клієнтів зручним інтерфейсом і потрібними функціями.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що пенсія клієнтки ПУМБ опинилася на рахунку ПриватБанку. Також ми повідомляли про кредитну яму за лічені хвилини та розповідали, куди можуть дітися гроші з картки ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.