Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про це знають не всі – які існують ліміти на зняття готівки у банкоматах Польщі

Приїхавши в іншу країну, корисно було б ознайомитися з місцевими нормами та правилами, включаючи обмеження на зняття готівки в банкоматах

Фото: Pexels, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українцям варто знати про ліміти, встановлені в банкоматах Польщі

Фото: Pexels, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Війна в Україні змусила деяких громадян покинути свої домівки та шукати прихисток в інших країнах, і Польща стала однією з основних держав, куди їхали біженці. Переїзд туди вимагає вивчення місцевих правил та обмежень, зокрема про ліміти отримання готівки через банкомати.

Сайт Pro Гроші пропонує розглянути ліміти на зняття готівки у банкоматах декількох польських банків.

  • РЕКАО

Перший банк, який ми розглядаємо, це РЕКАО. У ньому денна межа на зняття готівки складає 1 000 злотих. Протягом місяця можна зняти трохи більше ніж 5 000 злотих. Якщо клієнт прагне отримати більше готівки, денний ліміт за бажанням можна збільшити до 3 000 злотих.

  • PKO BP

PKO BP – це ще один популярний банк серед українських біженців у Польщі. Ліміт на зняття готівки з картки коливається від 600 до 15 000 злотих, але стандартний ліміт, встановлений банком, становить 5 000 злотих. Цікаво, що клієнти, які виводять готівку через BLIK (популярну систему онлайн-платежів в Польщі), можуть зняти від 3 000 до 20 000 злотих після встановлення відповідного ліміту.

  • MBANK

Українці можуть зняти через банкомат максимум 10 000 злотих. Цей ліміт не можна збільшити. Зауважимо, що під час однієї операції можна отримати не більше 4 000 злотих.

  • MILLENIUM

В цьому банку також були встановлені обмеження, які трохи вищі, ніж в певних попередніх варіантах. Так, щодня українці мають можливість зняти готівку у банкоматі в розмірі від 2 до 20 000 злотих.

  • SANTANDER

Добова межа зняття в SANTANDER коливається від 2 до 15 тисяч злотих. Важливо також враховувати, що максимальна кількість транзакцій на день не має перевищувати 10 000.

  • ALIOR BANK

Alior Bank дозволяє зняти готівку навіть до 25 000 злотих, але це можливо лише після попереднього узгодження ліміту з банком. Власникам картки World Elite доступно для виведення до 50 000 злотих.

  • EURONET

В цій мережі банкоматів українці можуть за один раз провести транзакцію у розмірі 800 злотих. Важливо враховувати, що велику суму можуть зняти лише клієнти банків, які надають вищі ліміти на зняття коштів на основі двосторонніх угод між конкретним банком та EURONET.

Польща продовжила програму компенсації "40+"

Польський уряд продовжив програму "40+", де власники житла, які надають притулок громадянам України, отримуватимуть компенсацію до 4 березня 2024 року. Програма передбачає виплату 40 злотих (9 євро) на місяць за надане житло. Якщо люди приймають українців із дітьми, то ця сума може становити 3 600 злотих (805 євро) на місяць.

Раніше ми повідомляли, що Україна подасть позов на Польщу через зернове ембарго.Також ми писали, які питання найчастіше турбують українців у Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.