Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк звинуватили у дискримінації: кого не обслуговує техпідтримка

Українцям з мовленнєвими вадами важко отримати допомогу при спілкуванні з голосовим роботом ПриватБанку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям з мовленнєвими вадами важко розмовляти з роботами ПриватБанку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку, маючи питання щодо обслуговування, можуть подзвонити за номером 3700 та потрапити на робота, який по запиту переадресує людину на потрібного спеціаліста чи самостійно дасть відповідь на питання. Втім не всі українці можуть отримати необхідну інформаційну допомогу.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком mrMac, розповів про власний негативний досвід спілкування з роботом. На думку клієнта, технічна підтримка фінустанови не відповідає потребам деяких українців. Мова про людей, які погано вимовляють слова, шепелявлять, заїкаються тощо, тобто мають дефекти мови.

"У ПриватБанку працюють, напевно, тільки здорові люди, які не думають, що в когось можуть бути проблеми. Щоб додзвонитись до підтримки, потрібно вислухати купу рекламних текстів, а потім потрапляєш на робота, який ніяк тебе не може зрозуміти та вішає слухавку. Таке відчуття, що це спеціально розробили з цілю дискримінації тих, хто має певні недоліки у вимові. Людина їх зрозуміє, а от робот – ні", – констатувала жінка.

У відповідь на скаргу представники фіну станови зазначили, що розуміють претензії клієнтки, тож зафіксували та направили сигнал для перевірки описаної ситуації. В банку додали, що клієнти можуть не лише телефонною розмовою отримати необхідну інформацію, але й за допомогою онлайн-чату на сайті. Там потрібно описати питання в стрічку для вводу тексту та зачекати, поки консультант обробить звернення і відповість.

Оновлення у квитанціях

Деякі нововведення подобаються не всім клієнтам ПриватБанку. Раніше чоловік скаржився на недолугий зовнішній вигляд квитанцій про оплату комунальних послуг. Серед важливих змін, які викликали чимало негативу, – печатка без підпису, яка до всього дуже погано надрукована.

На думку клієнта, через недостатню чіткість друку зловмисники можуть активізуватися в підробленні документів, користуючись фактом неякісного відображення на сторінці. Також чоловік зауважив, що раніше збільшення квитанції на 200% чи 300% не призводило до деформації тексту. Тепер навіть невелике наближення робить друк нечитабельним.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може залучати колекторів для повернення боргу та розповідав, що робити клієнтам. Також ми повідомляли, що ПриватБанк перевів кошти клієнта на "благодійність" в США.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.