Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі військові можуть розраховувати майже на 188 тис. грн, але є дві умови

Розповідаємо, які додаткові виплати доступні для певних категорій військових, який розмір доплат та хто отримає

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Для військових доступні нові виплати, хто і скільки може отримати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Захисники України, які отримали поранення, мають право на "бойові", розмір яких сягає 100 тис грн. Також в залежності від ступеня втрати працездатності, їм нарахують одноразову грошову виплату.

Про це повідомив представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) Шевченківського району Києва Сергій Рунчев на брифінгу в Military Media Center.

За його словами, одноразова грошова допомога військовослужбовцям призначається і виплачується:

  • у разі встановлення інвалідності, що настала внаслідок захворювання або нещасного випадку під час проходження військової служби;
  • у разі встановлення інвалідності внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) під час виконання обов’язків військової служби.

Такі грошові виплати нараховуються в межах від 400 до 70-кратного прожиткового мінімуму, який зараз становить 2 684 грн. В залежності від установленої групи інвалідності, виплати військовим можуть становити:

  • від 70 до 120-кратного прожиткового мінімуму під час проходження військової служби;
  • від 250 до 400-кратного прожиткового мінімуму у разі виконання військового обов’язку.

Хто з військових знову отримуватиме 100 тисяч гривень

Згідно з рішенням Міністерства оборони України виплати у розмірі 100 тисяч гривень можуть отримувати не лише військові, які знаходяться на лінії фронту, але і ті, що знаходяться далеко від "передка". Передбачено наступні виплати:

  • 30 тисяч гривень – військові, які розміновують території за межами зони ведення бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня;
  • 50 тисяч гривень – військові зі складу командування та штабів, які здійснюють управління частинами підрозділів. Такі виплати встановили з 29 вересня, раніше вони отримували 30 тисяч гривень;
  • 100 тисяч гривень – військові, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня. Раніше вони також отримували 30 тисяч гривень;
  • 100 тисяч гривень – військові ракетних військ, протиповітряної оборони, а також артилерії, які здійснюють вогневе ураження противника без умови перебування в зоні бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня.

Також, додатково, 20 тисяч гривень отримують поранені військовослужбовці, від 15 до 30 тисяч гривень – інструктори, 6 тисяч – строковики, 2 350 гривень – курсанти.

Раніше ми писали, які виплати та пільги може отримати в Україні "дитина війни", а також скільки можуть отримувати ВПО, які займаються активною громадською діяльністю після вимушеного переміщення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.