Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці отримають на картку 46 000 грн: кому призначать нові виплати

Коштами будуть забезпечувати внутрішньо переміщених осіб, які працювали і продовжують діяльність в громадському секторі

Фото: chnu.edu.ua, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Громадські активісти можуть отримати до 46 000 грн допомоги

Фото: chnu.edu.ua, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть подати заявку на нову фінансову допомогу від благодійної організації "Мережа 100 відсотків життя Рівне". Гроші належать ВПО, які займаються активною громадською діяльністю після вимушеного переміщення.

Про це йдеться на офіційному сайті організації.

Програма є частиною проєкту EU4CSOs Emergency Actions. Вона стала можливою завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу. Гроші призначені внутрішньо переміщеним особам, які вимушено переїхали з постійного місця проживання у безпечні регіони. Цільова категорія українців для здійснення виплат – громадські активісти.

Завданням програми є фінансово підтримати наших громадян, які активно працюють в інтересах суспільства. На потреби проєкту виділили 510 345 грн, а кожен учасник зможе максимально отримати 46 395 грн. Кошти будуть надавати на банківські карти активістів.

Щоб взяти участь у програмі допомоги, необхідно до 16 жовтня включно надіслати короткий мотиваційний лист з описом своєї діяльності до та після 24 лютого 2022 року. Також претенденти на виплати повинні надати довідку про активний статус ВПО. Плюс для успішного розгляду заявки слід скласти резюме з активними посиланнями на роботу.

Всі документи потрібно відправити на електрону пошту [email protected]. Тема листа – "Підтримка професійної діяльності громадських активістів-ВПО".

Грошова допомога українцям у жовтні

Раніше ми розповідали, що наші громадяни можуть звернутися по цільову фінансову підтримку, якщо мають таку потребу. Кошти виплачують різні міжнародні та українські благодійні фонди. Серед актуальних програм допомоги внутрішньо переміщеним особам і не тільки:

  • стабілізаційна та екстрена допомога в розмірі 3 600 грн протягом 6 місяців від Caritas-Spes-Odessa;
  • багатоцільова виплата дітям, які фізично постраждали від війни, в розмірі 10 000 грн від "СОС Дитячі Містечка в Україні";
  • кошти від благодійного фонду "Карітас Запоріжжя" сім’ям у розмірі 2 220 грн упродовж 6 місяців;
  • грошова допомога від УВКБ ООН на суму 3 600 грн протягом 3 місяців;
  • фінансова підтримка родинам у Київській, Черкаській та Кіровоградській областях на оплату оренди житла впродовж 6 місяців.

Це далеко не повний перелік програм, доступних українцям у жовтні. Плюс ООН обіцяла забезпечити населення зимовими наборами з теплими речами, ковдрами та обігрівачами, а також ресурсами для опалення домівок. На ці потреби планують виділити мільйони доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Швейцарія платитиме українцям до 4 300 доларів за повернення додому і розповідав, хто зможе отримати кошти. Також ми повідомляли, чому ВПО ризикують втратити свої виплати від держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.