Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк вимагає погашення кредитів, відкритих шахраями – які ставить умови

Фінансова установа підвищила відсоткову ставку по кредиту, який відкрили шахраї

Фото: 24gadget. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк змушує клієнтку закривати кредит, відкритий шахраями

Фото: 24gadget. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк обіцяє розглядати відсоткові ставки індивідуально для кожного клієнта, але фактично це не виконує. Від правил фінансової установи постраждала пані Ірина.

Відгук вона залишила на спеціалізованому порталі Мінфін.

Українка розповіла, що користується послугами ПриватБанку протягом 15 років. При цьому має відкриті та активні рахунки у різних валютах – гривні, доларах і євро. Проблем з обслуговуванням ніколи не мала, заборгованостей також. Але на початку літа зіткнулася з шахраями, які обікрали Ірину та зняли 30 000 грн кредитних коштів.

Жінка звернулася до правоохоронних органів, які відкрили кримінальне провадження, повідомила про факт крадіжки фінустанову. Не маючи змоги виплачувати відсоткову ставку по кредиту, клієнтка написала офіційного листа з проханням не нараховувати додатковий борг. При цьому вона надала всі документи, які доводять факт незаконного списання особистих фінансів.

Проте від ПриватБанку не отримала позитивної відповіді. "Але банк повідомив мені, що не може цього зробити, оскільки мають бути рівні умови для всіх клієнтів. У жовтні підняли відсоток за користування кредитом на 3,5%, а був 1,7%. Оскільки фінансова ситуація наразі дуже складна у кожного українця, я не можу відразу закрити кредит із вкраденими грошима, щоб не переплачувати більший відсоток", – поскаржилася пані Ірина.

При цьому, почитавши деякі інші відгуки клієнтів зі схожою проблемою, українка під кожним наштовхувалася на коментар від представників фінустанови. Вони повідомляють, що застосовують індивідуальний підхід до кожної людини та розглядають ставку по кредиту для кожного клієнта залежно від ситуації.

"Це повністю суперечить тій відповіді, яку я отримала в листі від банку раніше", – повідомила жінка.

Що відповіли у банку

Під відгуком співробітники ПриватБанку повідомили, що керівництво прийняло рішення повернути стандартні умови щодо платежів для погашення заборгованості за кредитними картками для підтримки та стабільності економіки та банківської системи України, яка забезпечує життєдіяльність бізнесу та держави.

Як завжди, клієнтці відповіли, що можливість здійснити шахрайські дії й списати кошти без відома власника можна тільки у випадку отримання доступу до застосунку Приват24. Тобто аферисти мали б заволодіти конфіденційними даними, щоб зайти у додаток і здійснити транзакцію. Хоча чимало українців постійно скаржаться на погане функціонування системи безпеки банку, оскільки факти крадіжок трапляються періодично.

ПриватБанк лише порекомендував клієнтці надати підтвердження шахрайським діям (хоча Ірина у відгуку розповіла, що вже робила це), після чого фінустанова може переглянути нарахування відсотків на заборгованість.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що гроші можуть зникнути, поки ви спите. Також ми повідомляли, що клієнти ПриватБанку почали активніше користуватися однією з послуг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.