Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Попри війну. Клієнти ПриватБанку почали активніше користуватися однією з послуг

Через бойові дії та окупацію територій в Україні могла спостерігатися протилежна тенденція

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку масово знімають готівку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку активно знімають готівку зі своїх рахунків, однак це не означає, що українці втратили довіру до цього державного банку.

Про це повідомляється у Telegram-каналі PrivatBank_insider.

Не зважаючи на те, що з початку повномасштабного мережа банкоматів значно скоротилася, за 9 місяців українці зняли через банкомати ПриватБанку 606,2 млрд гривень готівки.

"Це на 5,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року (575,8 млрд грн) при тому, що через бойові дії та окупацію територій банкоматна мережа скоротилась на 10%. На сьогодні в мережі ПриватБанку у всіх регіонах країни працює 6 409 банкоматів", – йдеться в повідомленні.

У банку додають, що завдяки зміцненню довіри клієнтів, сучасному сервісу та безперебійній роботі мережі обслуговування, станом на 1 листопада 2022 року залишки на поточних рахунках клієнтів в гривні зросли на 43%, порівняно з початком року.

Прибуток ПриватБанку за 9 місяців 2022 року склав 13,8 млрд гривень.

Чому банкомати ПриватБанку не приймають купюри

Клієнти ПриватБанку зіткнулася з тим, що термінали не приймають купюри номіналом 1000 і 500 грн.

Причин цьому може бути декілька. Насамперед, це може відбуватися тому, що велика частина банкнот номіналом 1000 і 500 грн знаходилися у Херсонській області, тож після окупації гроші були втрачені, оскільки їх фактично вкрали російські війська. Тож низка банківських установ обмежила можливість приймати ці номінали у своїх терміналах, тоді як банкомати без обмежень надавали ці купюри клієнтам.

З іншого боку, в установці може виникнути технічна несправність, через що українці не здійснять заплановану операцію. Якщо помилка незначна, її можуть виявити та виправити віддалено без потреби проводити інкасацію. Але трапляються випадки, коли несправність вагома, і для оптимального функціонування доведеться звіряти, скільки грошей зараховано з терміналу, та скільки фізично в ньому знаходиться.

Незважаючи на характер проблеми, потрібно відразу звернутися на гарячу лінію банку і повідомити про неї. Зауважимо, що клієнти ПриватБанку скаржиться також на роботу банкоматів, які зависають під час відрахування коштів. Тобто гроші залишаються всередині установки, а з рахунків вписуються.

Людям повідомляють про необхідність очікування до 180 днів, за цей час буде розглянуто заявку на повернення коштів. Отож під час воєнного стану українці можуть на півроку залишитися без фінансового забезпечення.

Раніше ми розповідали про те, яка проблема спіткала клієнтів ПриватБанку. Також ми писали про те, що клієнти скаржаться на оновлення ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.