Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк відмовляє клієнтам у популярній послузі – у чому проблема

Через повномасштабну війну та зміни в економічній системі країни банки змушені змінювати популярні програми кредитування

Фото: Уніан, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Під час війни банківські послуги надають за іншими правилами

Фото: Уніан, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Після 24 лютого 2022 року українські банки стали жорсткішими щодо питання кредитів. Пільги, які існували в перші місяці великої війни, скасували. Тепер люди стикаються ще й з тим, що їм відмовляють у послугах.

Про одну з таких історій розповів клієнт ПриватБанку на порталі "Мінфін". Розповідаємо, що сталося, і чим це пояснили у фінустанові.

"Оплата частинами" недоступна

Отже, чоловік поскаржився, що банк відмовляє йому у популярній послузі під час війни, хоча й він є давнім клієнтом.

"Послуга "Оплата частинами" недоступна… Хоча я з 2008 року клієнт ПриватБанку, і є працюючим ФОПом у вас же", – йдеться у відгуку.

У коментарях ще одна користувачка розповіла, що є клієнткою цього банку вже 15 років і має гарну кредитну історію, та попри все їй не дозволили використати таку кредитну програму.

Ліміти повертаються поступово

У ПриватБанку відповіли на такі скарги і пояснили, що аби дозволити використовувати ліміт "Оплата частинами", враховують дуже багато факторів. Зокрема, кредитну історію та рух грошей по рахунках.

"На даний момент банк займається відновленням кредитуванням клієнтів, тому ліміти з "Оплати частинами" повертаються поступово та переглядаються автоматично. Якщо наразі на картці встановлено кредитний ліміт, а за сервісом "Оплата частинами" його немає, то в такому разі ми радимо очікувати. Банк може переглянути своє рішення в майбутньому", – пояснили в ПриватБанку.

Сервіс недоступний і з інших причин

Раніше ми вже розповідали історію дівчини Олесі, яка також намагалась використати таку послугу, але не змогла. У тому числі через статус внутрішньо переміщеної особи.

"Мені треба було підтвердити своє місце проживання, ще купу документів донести, але я вже не мала для цього часу. Ще одна причина – у мене немає кредитної історії", – пояснила дівчина.

Якщо у клієнта немає кредитної історії, то і визначити, чи зможе він вчасно обслуговувати позику, неможливо. У таких випадках банк відкидає ризики і відмовляє у послузі.

"Є кредитний ліміт. Якщо ним користуєшся, його поповнюєш, банк бачить, що ти нормальний клієнт, і вчасно повертаєш гроші. Але я не користувалась кредитними коштами, і банк не знає, що я за клієнт. Тому мені відмовили в "Оплаті частинами", – додала Олеся.

Так, щоб взяти будь-яку кредитну програму, зараз потрібно відповідати багатьом критеріям і тривалого користування послугами банку недостатньо.

Раніше ми розповідали також про те, хто може відмовитися від кредиту і як це зробити та як перевірити свою кредитну історію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.