Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк відмовляє деяким ФОПам у послугах – що сталося

Довгий час ПриватБанк відмовляв українцю у підключенні сайту до платіжної системи, не пояснюючи причини

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Приєднати онлайн-магазин до платіжної системи ПриватБанку не вдалося

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк не дозволив ФОПу під’єднати сайт з продажу одягу та електроніки до своєї платіжної системи, відмовляючи у послузі з невідомих причин. Клієнт вважає, що справа у місці реєстрації бізнесу.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком valeriiivanov, розповів, що займається продажем товарів за схемою дропшипінгу через платформу Prom.ua. Він не реалізує специфічні чи незаконні товари, що неможливо на сервісі, а продає одяг і деяку електроніку. Щоб спростити процес оплати, вирішив приєднати сайт до платіжної системи ПриватБанку, аби клієнти могли зручно здійснювати перекази онлайн.

Втім фінустанова відмовила у послузі, попри наявність всіх документів. Відповідь надійшла шаблонна: "У нас є низка зобов'язань перед регуляторами (міжнародні платіжні системи, НБУ тощо) при перевірці мерчантів, їх моніторингу та процесуванні транзакцій. Тому, щоб уникнути потенційних санкцій з боку регуляторів за недотримання правил роботи в інтернет-еквайрингу, ми змушені відмовити в активації магазину".

Обґрунтованої причини відмови чоловік не домігся ні від операторів, ані під час розмови з працівниками в чаті. Через тиждень йому порадили знову пройти процедуру активації під інший асортимент товарів. Тривалий час довелося витратити на збір необхідних документів, а саме живих фотографій відправлень товарів Новою поштою за останні пів року.

Чим закінчилася історія

Вкотре ФОП отримав шаблонний текст про відмову. Вирішив змінити підхід та активувати магазин з одним асортиментом товару – зарядкою для квадрокоптера. Через 20 хвилин після подачі заявки надійшла стандартна відповідь.

"Рейтинг у нас дуже високий, замовлень багато. Невдоволених клієнтів, а тим більше приводу відносити нас до hight-risk, просто не існує. Перепитали співробітника щодо чорних списків, запросили повторну перевірку, зміну модератора – на все відмова", – констатував автор скарги.

Як єдине пояснення, чому ПриватБанк не дозволяє приєднати сайт до своєї платіжної системи, чоловік вбачає таке: його ФОП зареєстрований у Донецьку, тобто на окупованій Російською Федерацією території. На його думку, інших причин бути не може, інакше просту процедуру, яку погоджують чи не кожному підприємцю, затвердили б одразу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнт ПриватБанку залишився без грошей на квартиру. Також ми повідомляли, що міжнародні перекази стали доступнішими та розповідали, яку нову послугу запровадив ПриватБанк.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.