Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Суд зобов'язав ПриватБанк виплатити 65 000 гривень своїй клієнтці – що трапилося

У ході шахрайських дій клієнтка ПриватБанку втратила всі свої гроші з кредитки

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк має повернути клієнтці 65 тисяч гривень

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Внаслідок шахрайських дій клієнтка ПриватБанку втратила більш ніж 60 000 гривень зі своєї картки. У фінустанові пояснили, що жінка сама несе відповідальність за те, що трапилося, тому вона вирішила звернутися до суду.

Про це йдеться у судовій справі №950/1379/22.

Клієнтка ПриватБанку звернулася до Лебединського районного суду Сумської області із проханням розібратися у ситуації, яка виникла у ході шахрайських дій. Вона повідомила, що третіми особами з її картки було знято 65 732 гривні.

Клієнтка звернулася до представників банку, однак вони не змогли їй допомогти, аргументувавши це тим, що жінка сама несе відповідальність за втрату грошей.

Яке рішення ухвалив суд

Після звернення жінки суд розглянув аргументи сторін та зайняв бік позивачки. Тобто, суд зобов'язав ПриватБанк відшкодувати усі завдані збитки. Після ухваленого рішення фінустанова має скасувати всі відсотки за кредитом, який використовували шахраї, а також відновити стан рахунку, який до шахрайських дій складав 65 732 гривні.

Клієнт ПриватБанку втратив 56 тисяч гривень

Відповідна скарга була опублікована на порталі Мінфін. Клієнт ПриватБанку розповів, що з його картки було списано 56 000 гривень на оплату замовлення в американському антикварному магазині. При цьому він наголосив, що ліміт на Інтернет-покупки в розмірі 0 гривень не зміг вберегти кошти від шахрайських дій.

Клієнт банку стверджує, що не отримував жодного повідомлення про підтвердження операцій від банку. А як тільки він дізнався про списання коштів, протягом 15 хвилин заблокував картку в мобільному додатку та зателефонував на гарячу лінію, щоб повідомити про незаконну транзакцію.

Оператор запевнив чоловіка, що він вчасно звернувся на гарячу лінію та його кошти вдалося заблокувати й залишити в банку. Однак вже незабаром йому прийшла ще одна відповідь від представників банку, де йшлося про те, що при здійсненні оплати було правильно введено номер картки, термін дії та код CVV2, а це унеможливлює повернення переказаних сум та призупинення відсоткових нарахувань за кредитом.

Раніше ми розповідали, що клієнтам ПриватБанку можуть заблокувати картку за лічені хвилини. Також ми писали, чому одна банківська послуга може привести до боргів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.