Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк не повернув валюту клієнту: чому виникла така проблема

Українець не зміг отримати валютний депозит через проблеми з електроенергією у відділенні

Фото: УНІАН, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Клієнту ПриватБанку не вдалося отримати валютний депозит

Фото: УНІАН, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку довгий час не міг забрати валюту з каси, оскільки у відділенні постійно траплялися проблеми з наявністю світла. Процес зупинився також через невчасну інкасацію і погану систему сповіщення про надходження замовлених коштів.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач з ніком ivladyslav зазначив, що після завершення терміну дії депозиту оформив заявку на отримання готівки. Її прийняли, а в додаток Приват24 надійшло сповіщення про дату видачі. Втім у день, коли чоловік мав забрати кошти, дізнався неприємну новину: під час інкасації у відділенні зникло світло, тож валюту не залишили. Інформація про це мала з’явитися у застосунку, але по факту її не було.

"Тоді я повторив спробу замовлення готівки, але потрібного відділення у списку не виявилося. Причина в тому, що під час завершення робочого дня в банку не було електроенергії, тому не вдалось закрити касу, отже доставка фінансів в наступні дні неможлива, поки касу повноцінно не закриють", – додав автор відгуку.

Наступні 3-4 дні ситуація повторювалася, після чого на п’ятницю вдалося оформити нове звернення. У банку знову не виявилося світла, що означає – видача валюти скасована. На питання, чи є змога прийти в понеділок вранці, клієнт отримав негативну відповідь, адже на вихідні служба інкасації забирає валютні кошти.

У ПриватБанку уточнили, що за умов відключення електрики клієнти можуть скористатися мережею "чергових" відділень, які обладнані генераторами та доступом до мережі Інтернет, аби надавати послуги безперебійно.

Велика різниця курсу купівлі/продажу

Це не єдина скарга користувача. Українець звернув увагу на курс долара, який діє в фінансовій установі. Зокрема купити валюту клієнтам дозволяють в еквіваленті 100 000 грн на місяць по курсу приблизно 37,45 грн за долар (орієнтовно 2 670 доларів). Водночас невідомо ні співробітникам банку, ні службі підтримки, по якому курсу цей же еквівалент рахують при спробі замовити валюту на видачу.

"В додатку з`являється повідомлення, що максимум можна замовити 2 400 доларів (ця сума там вказана як еквівалент 100 000 грн), тому можна зробити висновок, що курс приблизно 41,66 грн за долар. Така інформація ніде не вказана. В жодному іншому банку не виникало проблем отримати всю суму депозиту за раз, а в ПриватБанку будьте готові пройти вищеописане мінімум двічі", – обурено завершив розповідь клієнт.

Водночас фінустанова відповіла, що актуальні курси валют, по яких проводяться операції у відділеннях, вказані на офіційному сайті, тобто з інформації не роблять таємницю для українців.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може відмовити військовим у кредиті. Також ми повідомляли, що сума на карті може несподівано зменшитись, та розповідали, що мають знати клієнти ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.