Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Банкомати можуть позбавити коштів: як реагує ПриватБанк на проблеми клієнтів

Банк не розглянув заявку на повернення коштів, тож довелося звернутися до платіжної системи для оскарження транзакції

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт не зміг отримати вчасно втрачені кошти

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Все більше скарг від клієнтів ПриватБанку надходить стосовно довгого очікування на повернення втрачених у банкоматі чи терміналі коштів. Фінустанова або взагалі відмовляє у запиті, або змушує чекати на розгляд кілька місяців.

Чергову історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Подружня пара у Києві користувалася банкоматом за адресою Київський шлях 2/6, ТЦ AEROMALL. Чоловік з жінкою знімали 10 000 грн (+90 грн комісії) з карти Monobank, але несподівано зникло світло, тож операція не завершилася. Точніше, кошти залишилися всередині банкомату, але з рахунку їх списало.

Як зауважив власник карти Павло Асадченков, перше звернення в службу підтримки ПриватБанку не дало результатів, його відправили розбиратися в ситуації до Monobank. Оператор прийняв заявку на повернення грошей та переправив її до національного банку, тож з 26 січня вона перебувала там на розгляді.

"Ми очікуємо, що Банк зробить повернення до 07.02.2023. Якщо цього не станеться в зазначений термін, ми подамо документи в платіжну систему для оскарження транзакції (середній термін вирішення питання – близько 60 днів, якщо відповідь від платіжної системи надійде раніше, вам обов’язково повідомлять)", – таке повідомлення отримав власник рахунку від служби підтримки Monobank.

Втім станом на 7 лютого проблема не вирішена. Час, який надали ПриватБанку для розгляду заявки на повернення, сплив. Хоча, як зауважив автор відгуку, інкасація проводилася мінімум двічі з моменту втрати коштів у банкоматі.

Чи вдалося отримати кошти назад

У понеділок, 6 лютого, Павлу надійшло сповіщення про те, що Monobank сформував документи на повернення коштів за заявкою і передав їх до платіжної системи для оскарження транзакції. Це означає, що представники ПриватБанку не взяли до розгляду звернення клієнта, залишивши її без офіційної відповіді.

"Чому ситуація має розглядатися через платіжну систему? Або такі заявки просто не вирішують в індивідуальному порядку. Мене дуже цікавить питання, на яких підставах ми маємо чекати наші кошти два тижні, потім ще 60 днів, а потім може ще 60? Може ще рік почекаємо?", – обурливо запитує користувач послуг на порталі Мінфін.

ПриватБанк мав змогу за кілька тижнів перевірити записи камер на банкоматі, звірити накладні по інкасації та повернути кошти сім’ї. Але тепер, коли українці залишилися без значної суми, вони планують звертатися по допомогу до суду, аби отримати справедливе розв'язання проблеми.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що пенсіонерам складно стати клієнтами ПриватБанку. Також ми повідомляли, що в деяких українців проблеми з додатком Приват24.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.