Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк націлився на рахунки і картки клієнтів: хто може потрапити під блокування

Фінансова установа пояснює ситуацію тим, що необхідно подбати про безпеку власних коштів

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці скаржаться на ПриватБанк і блокування їхніх рахунків

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку почали масово скаржитися на діяльність установи, яка блокує платежі та доступ до рахунків. Причому часто банк не пояснює власникам коштів, що стало причиною рішення.

Скарги опублікували на порталі "Мінфін" у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Nrfx1964, розповів, що після намагання провести транзакцію із зарплатної картки платіж заморозили. Фінустанова забажала отримати підтвердження джерела коштів. Представники банку сказали, що це стандартна процедура, яку здійснюють з метою недопущення різного роду ризиків.

"Такого знущання з клієнта і не придумаєш. Банк "чекає підтвердження?!" Від кого? Платіж із зарплатної картки", – поскаржився клієнт.

Проблеми з неочікуваним блокуванням торкнулися користувача з ніком yuoras. Він володів карткою з індивідуальним дизайном, але доступ до неї чомусь закрили, не пояснивши причини такого рішення. Як заміну запропонували видати звичайний пластик.

Ще один клієнт ПриватБанку розповів, як після 20 років користування послугами фінансової установи не зміг увійти до облікового запису. Поспілкувавшись з фахівцем у чаті підтримки, дізнався про розірвання ділових відносин в односторонньому порядку.

"Банк розірвав усі договори та припинив обслуговування моїх рахунків. Виявилося, мені відправляли повідомлення з вимогою пояснити джерела отримання коштів. Однак ні в застосунку, ні на сайті, ні на пошті я не бачив цього повідомлення. Коли й куди його відправили, у чаті "вже не мають змоги пояснити", – розповів чоловік.

Для розв'язання проблеми йому потрібно відвідати відділення за місцем реєстрації з деякими документами, але проблема в тому, що реєстрація – на тимчасово окупованій території, а сам клієнт – за кордоном.

Що відповідають у ПриватБанку

У відповідь на численні скарги клієнтів представники ПриватБанку зазначають, що подібні перевірки можуть торкнутися кожного, оскільки це допомагає гарантувати безпеку коштів на рахунках. Кожна людина має право переказати залишок з карток, звернувшись у відділення банку з пакетом документів, а саме:

  • реквізитами рахунку, на який потрібно відправити гроші;
  • довідками, що підтверджують право розпоряджатись рахунками;
  • паспортом громадянина;
  • реєстраційним номером облікової картки платника податків;
  • заявою про переказ залишків коштів.

Якщо власник рахунку не має змоги відвідати відділення, це може зробити його представник. Подібні правила не є забаганками ПриватБанку, а визначаються чинним законодавством і нормативно-правовими актами НБУ.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці можуть безплатно користуватися новим сервісом ПриватБанку. Також ми повідомляли, що клієнтка ПриватБанку втратила 500 доларів і розповідали, куди можуть зникнути ваші гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.