Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Термінали ПриватБанку не приймають деякі гроші – від яких купюр доведеться відмовитися

Українцям рекомендують не вносити деякі банкомати у термінал, оскільки установка їх не прийме

Колаж: Pro Гроші

Термінал ПриватБанку не приймає деякі купюри

Колаж: Pro Гроші

Українці скаржиться, що термінали ПриватБанку не приймають конкретні номінали, при цьому банкомати їх видають. В результаті люди не можуть скористатися купюрами, щоб поповнити власні рахунки.

Про таку проблему розповіли на спеціалізованому порталі "Мінфін" у розділі відгуків.

Клієнтка ПриватБанку зазначила, що зняла з банкомату купюри номіналом 1000 і 500 грн. В подальшому вона планувала закинути їх на інший рахунок через термінал, але установка відмовилася приймати гроші. Тож жінці довелося терміново шукати місце, де можна розміняти купюри, щоб використати їх за потребою.

"Банкомат видав мені купюри 1000 та 500 гривень, які не бере термінал, невже не можна вирішити подібні проблеми, наприклад, заправляти банкомат купюрами, які прийматиме термінал?" – написала клієнтка.

Представники ПриватБанку у відповідь на скаргу зазначили, що недоцільно витрачати час на зняття готівки, аби в подальшому вносити її у термінал. Фінустанова порекомендувала проводити подібні платежі безпосереднього через мобільний додаток Приват24 або за допомогою терміналу, скориставшись послугою списання фінансів з банківської картки.

Також зазначається, що номінал банкнот залежить від розташування банкомату, регіону, попиту від клієнтів та наявності певного виду купюр у касі, з якої кошти надходять до банкомату.

Чому банкомати не приймають купюри

Велика частина банкнот номіналом 1000 і 500 грн знаходилися у Херсонській області, тож після окупації гроші були втрачені, оскільки їх фактично вкрали російські війська. Тож низка банківських установ обмежила можливість приймати ці номінали у своїх терміналах, тоді як банкомати без обмежень надавали ці купюри клієнтам.

З іншого боку, в установці може виникнути технічна несправність, через що українці не здійснять заплановану операцію. Якщо помилка незначна, її можуть виявити та виправити віддалено без потреби проводити інкасацію. Але трапляються випадки, коли несправність вагома, і для оптимального функціонування доведеться звіряти, скільки грошей зараховано з терміналу, та скільки фізично в ньому знаходиться.

Незважаючи на характер проблеми, потрібно відразу звернутися на гарячу лінію банку і повідомити про неї. Зауважимо, що клієнти ПриватБанку скаржиться також на роботу банкоматів, які зависають під час відрахування коштів. Тобто гроші залишаються всередині установки, а з рахунків вписуються.

Людям повідомляють про необхідність очікування до 180 днів, за цей час буде розглянуто заявку на повернення коштів. Отож під час воєнного стану українці можуть на півроку залишитися без фінансового забезпечення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк знімає додаткові кошти за особливу послугу. Також ми повідомляли, що ПриватБанк з вигодою для клієнтів змінив умови кредитування.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.