Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Понад 70 000 грн допомоги: на які потреби отримають гроші українці у Великій Британії

Українцям будуть допомагати коштами, щоб мотивувати до переїзду від спонсорів до власного житла

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українцям у Великій Британії даватимуть кошти на меблі та техніку

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Великій Британії діє програма допомоги українцям під назвою Homes For Ukraine. Вона передбачає поселення наших громадян у спонсорів, які надають житло терміном на 6 місяців. Але чимало українців продовжують мешкати у родичі/друзів після завершення цього часу. Тож для мотивації швидше переїхати надаватимуть ваучери.

Про це йдеться на порталі newarkadvertiser.co.uk.

Допомогу зможуть отримати лише ті українці, які проживають у графстві Ноттінгемшир, оскільки це ініціатива суто місцевої влади. Відомо, що станом на серпень 2023 року на території графства жили 496 українців із 276 спонсорами. А 221 із них надавали помешкання протягом 6 місяців і довше.

На потреби переїзду влада виділить до 450 000 фунтів стерлінгів (понад 20 млн гривень). Кошти надаватимуть нашим громадянам, які приймуть рішення знайти нове житло у період з жовтня 2023 року по березень 2024 року. Ваучери можна буде витратити на облаштування домівки, а саме – меблі та побутову техніку.

Родині нараховуватимуть по 900 фунтів стерлінгів (40 676 грн) на купівлю техніки та по 700 фунтів (31 637 грн) – на придбання меблів. Адже чимало біженців не мають змоги самостійно облаштувати кімнату благами цивілізації, оскільки повинні витрачати кошти на інші базові потреби, як от харчування, транспорт тощо.

"У багатьох домогосподарствах є діти або немовлята, які потребують здорового середовища для розвитку. Доступ до безпечного зберігання їжі, приготування та прання одягу є основними правами, на які мають право всі біженці", – йдеться у повідомленні.

Вартість віз сильно виросте

Раніше ми розповідали, що Велика Британія з 4 жовтня 2023 року підніме ціни на більшість віз. Зміни відбудуться орієнтовно на рівні 15%. Причому це торкнеться всіх – туристів, студентів, працівників тощо. Відповідно до опублікованих на урядовому сайті показників, скоро доведеться платити за в’їзні документи такі суми:

  • 115 фунтів (5 268 грн) – за дозвіл на проживання терміном до 6 місяців;
  • 126 фунтів (5 693 грн) – за десятирічну візу;
  • 490 фунтів (22 446 грн) – за студентську візу.

Підвищення вартості не зачепить транзитні візи, тобто такі, що використовуються для зміни рейсу чи пересадки на інший вид транспорту. Водночас фахівець з оформлення документів Марина Казакова відмітила, що програми для біженців Homes for Ukraine нові ціни не торкнуться.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що розмір виплат суттєво зменшиться і розповідав, яка країна Європи готується піти на кардинальний крок. Також ми повідомляли, що українцям у Польщі повернуть стару фінансову допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.