Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скільки отримує сім'я з чотирьох осіб у Німеччині – загальна сума виплат із Jobcenter

У 2023 році Федеральне міністерство праці та соціальних питань (BMAS) установило стандартну ставку

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці в Німеччині можуть отримати грошову допомогу

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці, які після початку війни знайшли прихисток у Німеччині, отримують соціальну допомогу. Розмір грошової підтримки залежить від складу сім’ї та охоплює виплати з безробіття, компенсацію оплати житла та комунальних послуг.

На яку допомогу може розраховувати сім’я з чотирьох людей, розповіли на сайті suedkurier.de.

З січня 2023 року у Німеччині виплачується допомога з безробіття Bürgergeld ("дохід громадянина"). Виплатами займається центр зайнятості Jobcenter. Варто зазначити, що раніше у Німеччині надавався інший вид допомоги – Hartz VI.

Отримати фінансову допомогу можуть працездатні люди, які є безробітними. Українські біженці також можуть розраховувати на цю допомогу.

Bürgergeld є основною страховою виплатою та має на меті забезпечення гідного прожиткового мінімуму. Відповідно, допомогу громадянина можуть отримати навіть ті люди, які мають настільки низький дохід, що не можуть себе утримувати.

Розмір допомоги розраховується індивідуально у кожному з випадків. А відповідальність за виплату Bürgergeld несуть місцеві центри зайнятості.

Яка загальна сума виплат для сім'ї із чотирьох людей

У 2023 році Федеральне міністерство праці та соціальних питань (BMAS) установило стандартну ставку на такому рівні:

  • 502 євро – для однієї людини;
  • 451 євро – для одружених або партнерів у цивільному партнерстві;
  • 348 євро – для дітей від 6 до 13 років;
  • 420 євро – для дітей від 14 до 17 років;
  • 318 євро – для дітей до 5 років включно.

Виходячи з цих значень, стандартна допомога для сім'ї з чотирьох осіб може становити від 1 538 євро до 1 742 євро на місяць.

Як розрахувати суму допомоги

BMAS надало зразок розрахунку суми Bürgergeld для сім’ї з чотирьох осіб, яка складається з двох дорослих, 4-річної та 12-річної дитини:

  • стандартна виплата для обох партнерів – 451 євро на кожного. Разом вони отримують 902 євро;
  • виплата для дитини 4 років становить 318 євро;
  • допомога для дитини 12 років становить 348 євро;
  • проживання та опалення коштує 743 євро.

Загальні потреби для сім'ї з чотирьох осіб обходяться у 2 311 євро. З цього вираховується дохід, який потрібно взяти до уваги. У наведеному прикладі це лише допомога на дітей у розмірі 500 євро. На навчання теж передбачені пільги, які розраховуються без урахування допомоги на дітей. Після всіх вирахувань доходу родина має право на отримання допомоги у розмірі 1 811 євро.

Також варто зазначити, що, крім стандартної ставки, передбачені додаткові пільги. Вагітні жінки мають право на доплату 17%, починаючи з 13 тижня вагітності й до місяця пологів. Також центр покриває "додаткову виплату у відповідній сумі" для громадян, які з медичних причин змушені дотримуватись дорогої дієти.

Раніше ми розповіли, що Чехія урізала пільги для біженців з України, а також, яку нову послугу запускає Укрпошта для біженців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.