Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розмір виплат суттєво зменшиться – яка країна Європи готується піти на кардинальний крок

Невдовзі Німеччина планує значно скоротити обсяги фінансової допомоги українським біженцям

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У 2024 році бюджет Німеччини стосовно виплат буде у два рази менший

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Німеччині знаходиться близько одного мільйона українських біженців, і країна активно надає допомогу нашим співвітчизникам. Фінансова підтримка від місцевого уряду грає значущу роль у цьому процесі. Проте, влада цієї країни невдовзі планує скоротити розміри виплат вдвічі.

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням одразу на два анонімних джерела в уряді.

Отож, як повідомляється, нещодавно з'ясувалось, що у бюджеті Німеччини на наступний рік заплановано виділити лише 1,7 мільярда євро для фінансової допомоги біженцям. Для порівняння, цьогорічна сума складає 3,75 мільярда євро. Це означає, що федеральні видатки на прийом та інтеграцію біженців планується скоротити вдвічі.

Це рішення обумовлено значним збільшенням кількості українців, які переїхали з Польщі до Німеччини в пошуках кращих умов проживання. Як результат, кількість українських біженців в Німеччині перевищила мільйон осіб.

Велика кількість людей, які шукають притулок від війни саме в Німеччині, стала справжнім тягарем для міст та областей у країні. У зв'язку з цим 16 федеральних земель висловили необхідність збільшення федерального фінансування для покриття витрат на біженців у 2024 році. Відбулися відповідні дискусії між представниками федеральної влади та урядами земель. Проте, результати цих зустрічей не призвели до конкретних рішень.

"По суті, землі несуть відповідальність за розміщення біженців та надання їм допомоги. Федеральний уряд усвідомлює національний масштаб", – кажуть у пресслужбі Міністерства фінансів Німеччини.

Як відомо, Польща нещодавно вирішила взагалі повністю відмовитися від фінансової допомоги українським біженцям.

Який розмір виплат отримує сім'я з чотирьох осіб у Німеччині

Починаючи з січня 2023 року, у Німеччині виплачується допомога з безробіття Bürgergeld ("дохід громадянина"). Отримати її можуть працездатні люди, які є безробітними, у тому числі й українські біженці. Наразі Федеральне міністерство праці та соціальних питань (BMAS) установило стандартну ставку на такому рівні:

  • 502 євро – для однієї людини;
  • 451 євро – для одружених або партнерів у цивільному партнерстві;
  • 348 євро – для дітей від 6 до 13 років;
  • 420 євро – для дітей від 14 до 17 років;
  • 318 євро – для дітей до 5 років включно.

Виходячи з цих значень, стандартна допомога для сім'ї з чотирьох осіб може становити від 1 538 євро до 1 742 євро на місяць.

Раніше ми писали, чому Німеччина вимагає від деяких українців повернути всі гроші. Також повідомляли, яка країна ЄС збільшить допомогу українським біженцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.