Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям у Польщі повернуть стару фінансову допомогу – хто і скільки отримає

Взимку українські біженці, які легально проживають у Польщі та перебралися туди після 24 лютого 2022 року, знову отримають грошову допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці в Польщі зможуть отримати ще одну фінансову допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Організація Diakonie Katastrophenhilfe до весни 2023 року надавала фінансову підтримку українцям у Польщі. Але відтоді припинила прийом заявок. Невдовзі наші громадяни знову зможуть зареєструватися у програмі, щоб отримувати кошти на зимовий період.

Про це йдеться на порталі Ukrainian in Poland.

Одноразову виплату зможуть отримати лише ті родини, які вже брали участь у програмі допомоги від Diakonie Katastrophenhilfe, тобто бенефіціари. Поки реєстрація закрита, але скоро українцям – потенційним кандидатам на гроші – почнуть надходити SMS із запрошенням заповнити анкету. Право на виплати матимуть люди, які задовольняють одразу три вимоги:

  • переїхали в Польщу після 24 лютого 2022 року та мають тимчасовий захист;
  • ніколи не отримували фінансову допомогу від інших благодійних організацій;
  • не мають постійного доходу і є економічно вразливими.

Під час розгляду заявок увагу звертатимуть на деякі особливості, зокрема:

  • стан здоров’я заявника і членів його родини;
  • вік;
  • наявність інвалідності;
  • вагітність;
  • розмір сім’ї.

Кількість домогосподарств, кому затвердять виплати, обмежена – до тисячі родин. Розмір матеріальної підтримки становить 1 000 злотих (8 532 грн) на одну людину, але не більше 3 000 злотих (25 598 грн) на сім’ю.

Ті особи, кого відберуть для участі в програмі, почнуть отримувати кошти вже наприкінці жовтня 2023 року. Отже, перші запрошення надійдуть зовсім скоро. Аби підвищити власні шанси на затвердження допомоги, слід додати до анкети документи, що підтверджують вашу вразливість. Адже заявки будуть порівнювати між собою, вирішуючи, кому кошти більш необхідні.

Допомога на зиму від ООН

Раніше ми розповідали, що нашим громадянам, які перебувають на території України, також потрібно допомога на зимовий період. Кластер ООН з питань житла та непродовольчих товарів має намір забезпечити людей наборами для комфортнішого зимування.

Передбачається, що підтримку зможуть отримати до 1 мільйона осіб у вигляді високотемпературних ковдр, матраців, покривал, електричних і твердопаливних обігрівачів. Плюс окремим видом допомоги буде паливо, а саме дрова та вугільні брикети. За закупівлю товарів Кластер ООН орієнтовно витратить 200 млн доларів.

Також не виключено, що українцям почнуть пропонувати допомогу в грошовій формі, але спершу організації потрібно вивчити ринок і зрозуміти потреби населення. Для цього вона контактує з Мінреінтеграції, місцевими та регіональними владами.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що діти в Україні можуть отримати 10 000 грн допомоги, й розповідав, які умови надання виплат. Також ми повідомляли, скільки отримує сім'я з чотирьох осіб у Німеччині від центру зайнятості Jobcenter.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.