Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Помилка працівника Ощадбанку коштувала клієнту грошей від ООН – що сталося

Мешканець тимчасово окупованої території не зміг забрати грошове забезпечення від організації

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Отримати фіндопомогу неможливо через помилку працівника

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Ощадбанку не зміг отримати фінансову допомогу від ООН через помилку, допущену співробітником при оформлені картки.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком yulia140990, розповіла історію про близького родича, який проживає в зоні активних бойових дій. Коли він оформляв картку Ощадбанку у відділенні, працівник допустив помилку в даних, а саме невірно заповнив поле з назвою вулиці, вписавши туди номер будинку та квартири. До недавнього часу ця неточність не впливала на можливість користуватися карткою, поки клієнту не довелося отримувати міжнародний переказ.

Кошти надіслали від ООН в якості фінансової допомоги, але їх неможливо зарахувати на картку через некоректну інформацію. Звернутися до відділення, щоб виправити неточність, чоловік не може, оскільки будівлю зруйнували. Також в його населеному пункті немає пошти. Водночас на гарячій лінії не змогли підказати вирішення проблеми, окрім як відвідати відділення особисто.

"Найближче знаходиться у Харкові, але туди майже неможливо потрапити через постійні обстріли. Мені як родичці не змогли допомогти, бо потрібна тільки особиста присутність клієнта Ощадбанку, хоча я просила тільки відкоригувати назву вулиці. Єдине, що порадив працівник, – це вислати довіреність на моє ім’я. Але як? В селищі немає ні юриста, ані якихось поштових служб", – зауважила авторка відгуку.

І додала, що, за інформацією від фінустанови, у разі неотримання коштів протягом 30 днів, можливість їх нарахування взагалі анулюється. Тобто забрати гроші клієнт не зможе ніколи. На питання жінки, як в цій ситуації допомогти родичу, який перебуває у скрутному становищі, керуючий відділенням відповів: "А ніяк".

Деякі клієнти втрачають доступ до карток

Раніше ми писали, що українка, яка проживає тимчасово окупованій Росією території, втратила можливість доступу до картки та рахунку через мобільний додаток Ощадбанку. Фінустанова скасувала можливість повторної авторизації через отримання коду в Viber, а це буда єдина змога зайти в застосунок, враховуючи відсутність українського мобільного зв’язку.

"В деяких місцях є лише роумінг операторів країни-агресорки. Якщо SMS може прийти в роумінгу, то вхідний дзвінок – ні", – уточнила клієнтка. Тобто прийняти виклик від робота і таким чином підтвердити свою особу як власника картки неможливо. Жінка, як і чимала кількість громадян на окупованій території, не зможе розпоряджатися власними коштами.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українка з інвалідністю залишилася без засобів для існування. Також ми повідомляли, що Ощадбанк може самовільно надати непотрібну послугу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.