Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк може самовільно надати непотрібну послугу – за чим варто слідкувати

Ощадбанк ініціював перевипуск картки без звернення власника, хоча вона діяла до 2026 року

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнту Ощадбанку без його відома перевипустили картку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнту Ощадбанку нав’язали перевипуск пластикової картки, хоча він особисто не звертався у відділення, де зареєстрували заявку. Більше того, термін її дії мав сплинути у 2026 році, тож незрозуміло, яка причина втручання Ощадбанку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Ситуація виникла в Миколаєві з користувачем послуг Олександром Бабковим. Він розповів, що одного дня помітив на картці нульовий баланс, а в додатку прочитав повідомлення про завершення терміну дії: "Карта готується до закриття та послуги по ній недоступні". Втім клієнт зауважив, що автоматичний перевипуск неможливий, адже кінцевий термін, що вказаний на картці – 2026 рік.

На гарячій лінії оператор повідомив, що процедуру заміни ініціювало відділення Ощадбанку, тож потрібно особисто прийти та розібратися. Водночас під час іншої розмови зі співробітником фінустанови вияснилося, що карткою поки можна користуватися, незважаючи на інформацію в додатку щодо нульового балансу. Просто стався збій програми, але його якнайшвидше усунуть.

Щоб перевірити правдивість слів, чоловік надіслав з іншого рахунку 15 грн на заблоковану картку. Транзакція пройшла успішно. Проте зворотну операцію провести неможливо, оскільки в додатку зазначається, що сума повинна бути не меншою ніж 1 грн. Хоча пан Олександр кілька разів вводив суму з трьома нулями.

Чим закінчилася історія із заміною картки

Клієнт вирішив не сперечатися та погодився на перевипуск, щоб отримати працюючу картку. Він зателефонував у конкретне відділення, яке нібито ініціювало заміну. Там підтвердили реєстрацію заявки, втім не змогли відповісти на питання, як можливо замовити цю послугу без відома власника рахунку. Вочевидь стався черговий збій.

Чоловіку сказали чекати до двох тижнів, за цей час звернення оброблять і картку можна буде забрати. Що найбільше вразило клієнта, то це адреса, куди потрібно буде їхати за новим пластиковим аналогом. Чомусь заявку виконуватимуть у відділенні, яке знаходиться на іншому кінці Миколаєва. Хоча клієнт жодного разу в житті його не відвідував.

Загалом Олександра дивує ситуація, що Ощадбанк може перевипустити картку без погодження з клієнтом, нав’язуючи цю процедуру та не цікавлячись, чи потрібно це людині взагалі. Плюс незрозуміло, як користуватися рахунком, який досі діє, якщо сама картка заблокована. Ніхто з операторів кол-центру не зміг пояснити, чому сталася проблема.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк не повернув клієнтці 4 000 грн за послугу. Також ми повідомляли, що клієнт Ощадбанку втратив 5 000 гривень через скасування кредитного ліміту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.