Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Подорожчання не уникнути? Що буде відбуватися з курсом долара на наступному тижні

Економіст пояснив, чи чекати стрибка вартості американської валюти в останній тиждень жовтня

Фото: УНІАН

Економіст поділився прогнозом щодо курсу долара на наступний тиждень

Фото: УНІАН

Загальна ситуація на валютному ринку надзвичайно важлива для всіх громадян, оскільки вартість долара іноді може впливати на наше щоденне життя і фінансову стабільність. Останнім часом можна було спостерігати певні коливання вартості долара, і це викликає певне занепокоєння серед населення.

Щоб краще зрозуміти ситуацію з курсом долара та визначити, що варто очікувати на наступному тижні, журналісти сайту Pro Гроші поспілкувалися з доктором економічних наук, професором і заслужений економістом України Олексієм Плотніковим.

Чи варто чекати стрибки вартості долара

За словами Олексія Плотнікова, різкі зміни у вартості іноземної валюти – малоймовірні. На його думку, більш відчутні коливання можуть відбутися вже в листопаді, але на наступному тижні не варто очікувати драматичних подій на валютному ринку. Він прогнозує, що курс долара буде рухатися трохи вгору і вниз, але зміни будуть досить незначними.

На мою думку, немає обґрунтованих підстав очікувати різкі та несподівані зміни як на банківському, так і на готівковому ринку.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Економіст пояснює, що Сполучені Штати обіцяли надати фінансову допомогу Україні на суму – 60 мільярдів доларів на декілька років. Крім того, Європейська Комісія також виділила Україні 50 мільярдів євро на кілька років. Тому наразі для нашої національної валюти немає поки що загроз.

Що буде з попитом від імпортерів

За словами економіста, додаткового попиту на долар від імпортерів також не очікується. Таким чином, найближчим часом Національний банк України відрегулює курс долара з метою відновлення стабільності та збереження конкурентоспроможності національної економіки. Планується досягти курсу понад 40 гривень за долар до 1 січня 2024 року.

Тому наступний тиждень на валютному ринку України, на думку фахівця, не принесе радикальних змін. Коливання курсу долара будуть існувати, але вони будуть незначними й малоймовірно, що впливатимуть на фінансовий стан населення.

Чому вигідно міняти іноземну валюту в онлайн-банкінгу

З цією темою наша редакція також розібралася за допомогою економіста Олексія Плотнікова. Він розповів, чому в онлайн-банкінгу курс долара нижче.

З'ясувалося, що використання онлайн-банкінгу для обміну валюти сприяє заощадженню коштів завдяки відсутності фізичних офісів та пов'язаних витрат. Олексій Плотніков пояснив, що це дозволяє отримувати більш вигідні умови та економити на комісіях та операційних витратах.

В нашому матеріалі ви зможете також дізнатися про ще одну перевагу обміну іноземної валюти в онлайн-банкінгу.

Раніше ми повідомляли, що відбувається з валютою в обмінниках України. Також ми писали, що українцям робити із заощадженнями під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.