Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не обмінники та чорний ринок – де насправді вигідно купувати долари

Заслужений економіст України пояснив, які існують переваги при обміні валют через онлайн-банкінг

Фото: Pexels

Економіст розповів, чому в онлайн-банкінгу пропонують вигідний курс долара

Фото: Pexels

Технології неабияк вплинули на банківську систему. Наразі важко знайти фінансову установу, яка не пропонує онлайн-банкінг. До того ж там українці можуть купувати іноземну валюту за більш вигідним курсом, ніж у касах банку. Проте чи справді там пропонують вигідні умови обміну валюти?

Про це журналісти сайту Pro Гроші дізналися у доктора економічних наук, професора і заслуженого економіста України Олексія Плотнікова.

В чому перевагу обміну валют в онлайн-банкінгу

Для багатьох клієнтів зручність та доступність онлайн-банкінгу виявилися важливими перевагами. Вони можуть миттєво контролювати стан свого рахунку, здійснювати перекази коштів та використовувати іноземну валюту, не відвідуючи фізичні відділення банку.

Це підходить більш для таких "просунутих" користувачів. Дійсно, зараз багатьом клієнтам зручно використовувати додатки до мобільних телефонів, інтернет-банкінг та інші онлайн ресурси для здійснення якихось банківських операцій не відвідуючи відділення. Але знову ж таки, все залежить від того, хто користується онлайн-банкінгом, як часто люди купують валюту, в яких об'ємах тощо, – зазначив Олексій Плотніков.

Економіст пояснив, що у разі покупки доларів в онлайн-банкінгу, сума надходить на валютну картку і потім через певний термін і можна буде перетворити на готівку. Це все працює дещо по-іншому, ніж просто прийти й купити долари.

Людям, яким важливо купити готівкову валюту тут і зараз, цей варіант точно не підійде. Але з точки зору сучасних реалій, реалій світу, звичайно це позитивний прогрес, коли люди користуються такими сервісами та допомагають їм розвиватися. Це прогресивно.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Чому в онлайн-банкінгу курс нижче

Використання онлайн-банкінгу для обміну валюти є позитивним прогресом у фінансовому секторі. Він дозволяє клієнтам отримувати доступ до більш вигідних умов і економити на комісіях і операційних витратах.

Як пояснив Олексій Плотніков, така система працює шляхом відсутності необхідності у фізичних офісах і великих витратах на їх обслуговування, виплат зарплат працівникам, на сплату комунальних послуг офісу тощо. Тобто враховуючи це й виявляється краща вартість валюти в онлайн-банкінгу, ніж просто в касі фінустанови або обміннику.

Раніше економіст розповів в ексклюзивному коментарі нашому сайту, чи є сенс переводити євро у долари, щоб не вийти в мінус. Також ми повідомляли, що керівники підприємств зробили прогноз щодо курсу долара на рік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.