Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Після вихідних долар підхопила нова хвиля? Який курс пропонують в банках та обмінниках

Початок нового тижні приніс невеликі зміни, які вказують на активний рух валютного ринку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після вихідних долар оновив свої показники

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень на валютному ринку приніс зміни у курсі долара. У понеділок, 16 жовтня, фінансові установи адаптували вартість іноземної валюти до офіційного курсу гривні до долара від Нацбанку.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара пропонують в обмінниках та в банках.

Національний банк України на 16 жовтня встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 36,36 грн/дол. У порівнянні з попереднім банківським днем, НБУ підвищив курс національної валюти на 2 копійки.

Скільки коштує долар в банках

У понеділок в українських банках пропонують середній курс продажу 38,18 грн/дол. Це на 2 копійки менше, ніж пропонували іноземну валюту вчора, 15 жовтня. Однак, варто зазначити, що фінансові установи залишають незмінним курс купівлі, що становить 37,50 грн/дол.

Який курс долара пропонують в обмінниках

В обмінних пунктах також відбулися зміни. Сьогодні українці можуть купити іноземну валюту в середньому по 38,11 грн/дол., а ось продати фінансові установи пропонують по 38,01 грн/дол.

Варто зазначити, що після вихідних відбулися зміни лише у курсі продажу долара. Обмінники збільшили вартість на одну копійку.

Що буде відбуватися з курсом долара в Україні на цьому тижні

Валютний ринок дуже вразливий до подій у світі. Тому в Україні може відбутися подорожчання долара. Про це повідомив експерт Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші.

Як зазначив заслужений економіст Україні, наразі вартість іноземної валюти буде поступово зростати. Це може призвести до того, що й ціна на євро також буде збільшуватися.

Олексій Плотніков розповів, що ринок зараз відчуває зміни через війну в Ізраїлі. Проте, варто дивитися ще й на те, як на це відреагують США та нафта, адже остання теж дорожчає. При цьому економіст наголосив, що треба чекати певне зростання цін на іноземну валюту, але наразі складно сказати, на скільки саме подорожчає долар.

Раніше ми робили огляд, які зміни відбулися з курсом долара на минулому тижні. Також ми повідомляли, що в Україні по-новому будуть працювати банки та обмінні пункти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.