Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нахил до зростання: що відбуватиметься з курсом долара наступного тижня

За словами експерта, українцям варто очікувати, що іноземна валюта знову змінить свої показники

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара залежите від багатьох факторів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок продовжує реагувати на всі зміни світового ринку. Саме тому українцям варто очікувати певне подорожчання іноземної валюти на наступному тижні.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші повідомив доктор економічних наук, професор і заслужений економіст України Олексій Плотніков.

Поки, за словами експерта, можна сказати, що поступово долар буде дорожчати. Також через це може піднятися ціна і на євро.

На це все зараз впливає війна в Ізраїлі. Але подивимося, як на це відреагує Америка, як на це відреагує нафта, адже вона теж дорожчає. Однозначно треба очікування здорожчання іноземної валюти, але на скільки точно це відбудеться поки сказати важко, – запевняє Олексій Плотніков.

Як війна в Ізраїлі змінить попит на долар

Економіст стверджує, що ті потоки, які були в доларах, то вони так і залишаться в даній іноземній валюті. Тут нічого не зміниться, однак на цю ситуацію можуть впливати інші фактори.

Якщо, наприклад, США проголосять про небувалу допомогу Ізраїлю та ще й про допомогу для України, то звичайно це підштовхне до того, що може долар подешевшає. Це буде відбуватися через те, що все буде зроблено місійним шляхом або шляхом випуску певних американських облігацій. Тому логічно, що це буде знецінювати американський долар в першу чергу на рівні долар та євро, – говорить експерт.

Для громадян України це не є принциповим питання, стверджує Олексій Плотніков, адже в першу чергу це впливатиме на світові ринки, глобальні співвідношення тощо. А на Україну впливають інші чинники. На думку експерта, чинники, які мають вплив на наш ринок будуть лише опосередковано привʼязані до подій в Ізраїлі.

Наприклад, якщо буде дорожчати нафта, то ми це відчуємо, а все інше – ні, – додав економіст.

Чи може долар коштувати 50 гривень

З таким запитанням раніше редакція сайту Pro Гроші звернулась до економіста та аналітика центру "Об'єднана Україна" Олексія Куща.

Він розповів, що теоретично американський долар може коштувати й 100 гривень. Однак варто памʼятати, що це залежить від багатьох факторів, які можуть сприяти цьому.

"Курс гривні зараз — це абсолютно похідна від міжнародної фінансової допомоги. Тобто у нас немає економічних факторів стабільності національної валюти", – зазначив економіст.

Тобто, якщо наразі допомога від іноземних партнерів залишитися на тому самому рівні, що і зараз, то цілком можна очікувати, що курс гривні залишиться стабільним. Але девальвація може статися в разі суттєвих змін. Хоча, за словами Олексія Куща, вони геть малоймовірні.

Якщо вас зацікавила ця тема, то також в нашому матеріалі ви можете знайти інформацію про те, коли українцям вигідно купувати іноземну валюту, аби залишитися в плюсі. Детальніше читайте за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що всі залякування були даремними та розповідав, що відбулося з курсом долара в Україні. Також ми повідомляли, чого очікувати українцям від валюти до кінця року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.