Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Переживати нема за що? Який курс гривні до долара чекати 5 жовтня

Пропонуємо дізнатися, який курс долара встановив НБУ на 5 жовтня, та що відбувалося на валютному ринку протягом 4 жовтня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

НБУ встановив курс гривні до долара на 5 жовтня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні з 3 жовтня припинив існувати фіксований курс гривні до долара. Тепер Національний банк буде керувати ситуацією на валютному ринку. Так, на 5 жовтня Нацбанк встановив новий офіційний курс гривні.

Про це свідчать відповідні дані на сайті НБУ.

Що чекати на валютному ринку 5 жовтня

Після торгів на міжбанківському валютному ринку, долар подорожчав на 1 копійку. Тому у четвер, 5 жовтня, офіційний курс іноземної валюти буде становити 36,6023 гривні за один долар.

Зазначимо, що курс гривні до євро також зазнає змін і становитиме 38,4288 гривні за один євро. Хоча до цього, 4 жовтня, вартість іноземної валюти трималася на рівні 38,3263 гривні. Тобто, українська валюта втратила у ціні 0,1025 гривень.

Що відбувалося на валютному ринку 4 жовтня

У середу, на міжбанківському валютному ринку, на початку торгів долар можна було купити за 36,61 гривні та продати за 36,65 гривні. Протягом другої половини дня спостерігалося зниження вартості іноземної валюти, її покупали за 36,6 гривні та продавали за 36,64 гривні.

Наприкінці 4 жовтня, в обмінних пунктах, долар показав помірне падіння своєї ціни. Якщо вранці середній курс американської валюти у продажу становив 38,35 гривні за долар, то до 21:00 ця цифра впала до 38,22 гривні за долар. Також, протягом дня відбулися зміни у медіані курсу купівлі долара, де вартість валюти зменшилась на 10 копійок.

Коливання курсу долара в обмінниках протягом 4 жовтня
Коливання курсу долара в обмінниках протягом 4 жовтня
Фото: Мінфін

В НБУ спрогнозували, що чекати на валютному ринку

Заступник голови НБУ Юрій Гелетій заявив, що міжнародна підтримка залишається високою, і у банку є достатні резерви для стабілізації валютного ринку. Нацбанк готовий покривати дефіцит валюти та контролювати коливання курсу в обидва напрямки, при цьому умови великого коливання в умовах війни не передбачається.

Раніше редакція сайту Pro Гроші разом з економістом з'ясувала, як долару та євро вдалося поширити вплив на весь світ. Також заслужений економіст України розповів, чи варто чекати долар по 42 гривні після скасування фіксованого курсу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.