Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пенсіонерам складно стати клієнтами ПриватБанку – які виникають проблеми

Пенсіонер не зміг відкрити банківську карту через складний процес верифікації

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонер не зміг оформити карту ПриватБанку

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Громадянин України похилого віку, житель Бахмута, намагався повторно стати клієнтом ПриватБанку, щоб отримувати на карту пенсію та допомогу ВПО. Але через складність процесу верифікації довелося відмовитися від реєстрації.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Деталі історії розповів користувач Максим Соломко. Він зазначив, що родичі лежачого пенсіонера, який вимушено перемістився з Бахмута у Краматорськ, попросили допомогти у відкритті платіжної картки дистанційно для подальшого отримання грошової підтримки ВПО та пенсії. Оскільки інших рахунків не було, а відвідати відділення банку було важко з огляду на фізичний стан, пенсіонеру нічого не залишалося, як спробувати зареєструватися онлайн.

Автор відгуку уточнив, що раніше чоловік мав Універсальну карту, яка наразі заблокована. Проте на ній є прострочена заборгованість, тож, аби не мати проблем після закінчення воєнного стану, пенсіонер вирішив відновити доступ до Приват24, надати документи на актуалізацію даних для подальшого обслуговування та перевипустити карту.

Проблеми почалися на етапі верифікації. Фінансовий номер під час відновлення доступу злетів, тому з’явилася необхідність дистанційно під’єднати новий. Для цього українець мав пройти фото- чи відеоідентифікацію. Фото вдалося відправити набагато швидше, оскільки в Краматорську на той момент було погане інтернет-покриття та нестабільний мобільний зв'язок. Але повторна спроба перевипуску знову призвела до проблеми: спрацювала система безпеки ПриватБанку, і фінансовий номер вкотре не приєднався до карти.

Чи вдалося таки розв'язати проблему з реєстрацією

Ще кілька спроб не мали успіху. Як зауважив Максим Соломко, через відсутнє електропостачання у Краматорську та поганий зв'язок подзвонити на номер 3700 не вдавалося. Поспілкуватися з оператором також не було змоги, бо робот або "не чув" причину з'єднання зі співробітником фінустанови, або через повітряну тривогу оператори були недоступні. Як результат, пенсіонер припинив спроби реєстрації та обрав інший банк для відкриття рахунку.

"Що отримав ПриватБанк? Фактично втратив клієнта й можливість погасити швидко заборгованість. Пенсіонер дистанційно оформив картку в іншому банку (це виявилося набагато легше), на яку буде отримувати зазначені виплати. Доступ до Приват24 все ж таки відновить за допомогою родичів, але для слідкування за погашенням боргу", – зазначив автор скарги.

У відповідь на відгук представники ПриватБанку вказали, що всі кроки по підтвердженню операцій з картками чи акаунтом клієнта повинні захищати кошти та не дати шахраям заволодіти особистими фінансами людини. А ще додали: отримати карту можна у відділенні за зверненням довіреної особи з нотаріальним підтвердженням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що на гроші клієнтів ПриватБанку полюють шахраї. Також ми повідомляли, що з терміналів ПриватБанку "випаровуються" гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.