Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На гроші клієнтів ПриватБанку полюють шахраї – які рекомендації дає банк

Шахраї отримують доступ до банківських карток, хоча клієнти запевняють, що особисті дані нікому не передавали

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Шахраї крадуть кошти клієнтів ПриватБанку

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Кілька клієнтів ПриватБанку поскаржилися на фінустанову щодо бездіяльності у випадках шахрайства і крадіжки. Якимось чином аферисти знімають з рахунків особисті кошти українців, хоча дані карток третім особам ніхто не надавав.

Історії опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Власне, ситуації, про які розповідають люди, зазвичай схожі: гроші зникають без їхнього відома, хоча вони не передавали особисту інформацію стороннім особам. Таку причину крадіжок озвучують представники ПриватБанку, коли відповідають на скарги клієнтів про недобросовісне функціонування служби безпеки та бездіяльність фінустанови.

Користувач з ніком smappp зазначив, що кілька разів йому на телефон надходили сповіщення про намагання зняти кошти у м. Дніпро. Причому з карти, яка давно заблокована.

"Зараз Приват мені відповість, що я комусь розповів свої реквізити. Але я ніколи і ніде не вказую реквізити фізичної картки – для цього є віртуальні картки з нульовим балансом. Тому не треба мені розповідати, що я сам комусь передав дані картки – це просто неможливо", – запевнив клієнт.

Втім співробітники фінансової установи відповіли, що подібні запити можуть надходити лише у випадку, якщо раніше на сайті вводили дані картки та зберегли їх в історії. Або ж у разі оформлення підписки на сайті, яку власник рахунку забув відключити. Також дані картки могли бути отримані, наприклад, при оплаті в закладах або магазинах, коли її на час передали третім особам.

ПриватБанк рекомендує звернутись до сайту/сервісу, з якого приходили сповіщення про зняття коштів, та відключити підписку, щоб нові запити на оплату не турбували надалі.

"Більш витончені методи обману"

Подібна ситуація сталася з киянкою. Шахраї змогли вкрасти 11 000 грн з рахунку та оплатити цими коштами певні товари у Сполучених Штатах Америки. Українка дізналася про крадіжку не одразу, а після блокування карти працівниками ПриватБанку.

"Банк сказав, що шахраї ввели всі дані картки (включно з CVV). Я її ніколи нікуди не прив’язувала, тобто дані нікуди не вписувала. Для мене картка – це спосіб зняти заробітну плату в банкоматі та не більше. Я ніколи не була за кордоном та навіть не маю закордонного паспорта. Ніхто з моїх родичів та близьких у цей час не був за кордоном", – уточнила жінка.

Як зауважили представники фінустанови, особисту інформацію шахраї могли отримати з необережності або більш витонченими методами. Допомогти з проблемою ПриватБанк вкотре не зміг, але порадив звернутися до кіберполіції. На думку киянки, такий підхід до проблем своїх клієнтів свідчить про байдужість та незацікавленість в пошуках вирішення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці мають проблеми з терміналами ПриватБанку. Також ми повідомляли, що клієнти ПриватБанку мають проблеми з картками.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.