Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Фінустанова не хотіла повертати гроші? Українка виграла у ПриватБанку суд

Банк не допоміг своїй клієнтці повернути гроші, а навіть нарахували їй понад 9 тисяч гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Установа визнала свою вину

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнта ПриватБанку виграла суд. Саме тому фінустанова має повернути 105 тисяч гривень клієнтці. Вона вимагала відмінити всі шахрайські операції зі своєї кредитки.

Про це йдеться у матеріалах провадження 2/336/358/2023, пише OBOZREVATEL.

Деталі

В серпні 2021-го клієнтка банку помітила, що з її карт ПриватБанку зникають великі суми. Шахраї забрали всі гроші, а також вичерпали кредитний ліміт. Усього витратили 105 тисяч гривень.

На цю суму:

  • зробили перекази;
  • купили техніку;
  • сплатили в інтернеті невідомі послуги.

ПриватБанк не допоміг своїй клієнтці повернути гроші. Ба більше, установа нарахувала їй понад 9 тисяч гривень відсотків за кредитом, який використовували шахраї.

"Як вказала позивач, загальна сума неналежних переказів та несанкціонованого зняття готівки за її картковими рахунками за період з 15.08.2021 по 18.08.2021 склала 105 949 грн. Крім того, позивач вказала, що у проміжок1 по 1.2. .2021 р. АТ КБ "ПриватБанк" здійснило утримання з її власних коштів у рахунок погашення боргу за користування кредитними коштами за вказаними раніше картковими рахунками у загальній сумі 9480 грн", – йдеться у матеріалах справи.

Суд визнав, що банк відповідає за те, що з рахунку її клієнтки почали пропадати великі суми грошей. Саме тому установа має повернути гроші жінці.

Гроші зникають безслідно

Раніше ми вже вам розповідали про те, що на порталі Мінфін періодично публікують скарги стосовно таємничого зникнення коштів у терміналах ПриватБанку. Часто, коли відбуваються технічні збої, наприклад, при вимкненнях електроенергії, транзакції скасовуються.

Виходить, що гроші не нараховуються на карту, проте банкноти залишаються всередині техніки. На жаль, інкасаторська перевірка не завжди допомагає українцям повернути власні суми.

Чомусь після здійснення підрахунку наявних купюр працівники служби не знаходять зайві гроші. Тому звернення громадян скасовують і вони втрачають подекуди чималі суми. Єдине, що роблять співробітники ПриватБанку, – обіцяють за найкоротші терміни розв'язати проблеми, не уточнюючи, чому такі ситуації взагалі відбуваються.

Чим ще користуються шахраї

Раніше ми розповідали, що шахраї можуть вкрасти ваші гроші лише завдяки номеру телефона. Його мета – замінити SIM-карту, на якій працює ваш номер.

Як це дає доступ до грошей? У кожної людини, що має рахунки в банку, є фінансовий номер телефона. Тобто, це може бути особистий номер, який прив'язаний до картки, застосунків банку, на нього приходять SMS-повідомлення для підтвердження транзакцій тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що на гроші клієнтів ПриватБанку полюють шахраї. Також ми повідомляли, що блокування карти ПриватБанку може залишити без кредитних грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.