Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З терміналів ПриватБанку "випаровуються" гроші – про що варто знати клієнтам

Наявність свідка не допомогла довести, що кошти клієнта залишилися в терміналі ПриватБанку

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українці знову потерпають через термінали ПриватБанку

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українка намагалася внести гроші на карту ПриватБанку через термінал у вінницькому супермаркеті, проте через збої установка не відобразила транзакцію. Особисті кошти залишилися всередині конструкції, але повернути їх жінка не змогла.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Як повідомила користувачка з ніком HelenaAtvi, 20 січня вона відвідала магазин по вул. Толстого у Вінниці, де почала здійснювати процедуру поповнення карти через термінал. Вона внесла кілька купюр номіналом 500 грн, але не всі відобразилися на екрані як зараховані. Клієнтка ПриватБанку звернулася по допомогу до охоронця супермаркету, але він зауважив, що за справність установки відповідає власне банк.

Тож далі при свідкові жінка продовжила вносити гроші, але знову термінал зараховував лише частину. Щоб сповістити про проблему та знайти шляхи її вирішення, вона зателефонувала на гарячу лінію ПриватБанку. Оператор повідомив, що створить заявку на повернення, а після інкасації кошти перерахують на карту.

Але через кілька днів українка отримала сповіщення про відмову в повернені. Як виявилося, працівники інкасаторської служби не знайшли в терміналі гроші, за якими звернулася клієнтка. Тож і повернути нічого не можна. Тепер жінка вимагає пояснень, як можливо, щоб дві людини (власниця коштів і охоронець в магазині, який спостерігав за процедурою) помилилися у питанні кількості внесених банкнот.

Також виникає питання, чому інкасатори не перевірять камери на терміналах, щоб переконатися у правдивості слів клієнтки. "За словами персоналу супермаркету, такі випадки непоодинокі саме з терміналом ПриватБанку", – зауважила українка. У відповідь на звернення представники фінустанови лише запевнили, що буде здійснено додаткову перевірку стосовно роботи термінала самообслуговування.

Гроші зникають безслідно

На порталі Мінфін періодично публікують скарги стосовно таємничого зникнення коштів у терміналах ПриватБанку. Часто, коли відбуваються технічні збої, наприклад, при вимкненнях електроенергії, транзакції скасовуються. Тобто фінанси не нараховуються на карту, проте банкноти залишаються всередині техніки. На жаль, інкасаторська перевірка не завжди допомагає українцям повернути власні гроші.

Чомусь після здійснення підрахунку наявних купюр працівники служби не знаходять зайві гроші. Тому звернення громадян скасовують і вони втрачають подекуди чималі суми. Єдине, що роблять співробітники ПриватБанку, – обіцяють за найкоротші терміни розв'язати проблеми, не уточнюючи, чому такі ситуації взагалі відбуваються.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що на гроші клієнтів ПриватБанку полюють шахраї. Також ми повідомляли, що блокування карти ПриватБанку може залишити без кредитних грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.