Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк залишає клієнтів без грошей під час війни – що відбувається

За послугу повернення коштів, які не видав банкомат, можуть стягнути 500 грн

Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк не повертає клієнтам гроші з банкоматів

Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Ощадбанку поскаржилася на недобросовісне обслуговування. Під час воєнного стану її змушують чекати на повернення коштів до 180 днів, попереджаючи про можливе стягнення додаткових грошей.

Свою історію розповіла пані Олена на порталі "Мінфін" у розділі відгуків.

Ситуація відбулася у Києві. За словами українки, вона намагалася зняти особисті кошти у банкоматі на проспекті Перемоги 100/1 з карти Ощадбанку. Автомат видав тисячу гривень, що становило половину запрошеної суми. Залишок або застряг, або банкомат спрацював неправильно, оскільки з рахунку всі фінанси списалися.

Дівчина звернулася по допомогу на гарячу лінію банку, де їй порадили особисто прийти у відділення. Знайшовши відкриту фінансову установу (деякі не працювали через відключення електроенергії), Олена пояснила проблему співробітниці, яка, запевняє постраждала, "на комп'ютері відразу побачила, що гроші не видано".

Але факт підтвердження проблеми не допоміг швидко її вирішити. Працівниця повідомила клієнтці, що розгляд звернення триватиме до 180 днів, після чого можливе повернення. Але існує нюанс: у випадку "безпідставного оскарження операції" за виконання повернення доведеться додатково заплатити 500 грн.

Українка обурена, чому під час війни доводиться очікувати пів року, щоб забрати особисті гроші, заблоковані банкоматом. А також не розуміє, за які послуги вимагають п’ять сотень: "Що таке безпідставне оскарження операції? Це я забрала гроші та вирішила ще раз їх отримати? Смішно".

Що відповіли у банку

У відповідь на скаргу пані Олени співробітники банку на порталі зазначили, що заява-претензія розглядається протягом 30 днів, аж ніяк не 180 днів. Тому чекати прийдеться не настільки довго, як планувалося спочатку. Але 500 гривень дійсно можуть забрати у деяких особливих випадках. Наприклад, за те, що операція зняття грошей проводилася без картки, за номером телефону, і якщо операцію здійснювала не власниця рахунку.

Клієнти Ощадбанку також періодично скаржаться на продаж непотрібних страховок, без яких виконати обслуговування відмовляються. І неважливо, пенсіонер, переселенець чи людина у скрутному фінансовому становищі звернулася до фінустанови. Будь-кого зобов’яжуть купити страховий поліс за 150 грн або самостійно знімуть цю суму з карти.

"У єдиному відділенні у місті нав’язують все можливі додаткові послуги, зокрема вимагають оформити страхування при отриманні пенсіонерами (вік 80+) картки", – розповіла про свій досвід клієнтка з Донецької області, міста Торецьк.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк блокує рахунки, тож українці не можуть зняти гроші. Також ми повідомляли, що у клієнтів ПриватБанку зникають гроші з рахунків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.